De Nederlander was in de kwalificaties 18 honderdsten sneller dan Valtteri Bottas en wist dus wat hem te doen stond: de zilveren bolides van Mercedes achter zich houden op het – naar Formule 1-standaarden – trage parcours nabij Boedapest. Een tactische meesterzet van Team Mercedes hield MV33 toch van de eindoverwinning.

Mickey Mouse-circuit

In de volksmond wordt de Hungaroring wel eens smalend het Mickey Mouse-circuit genoemd en het dankt die bijnaam aan de vele en lastige bochten. Ook wordt er wel eens naar verwezen als het Monaco zonder muren, maar die vergelijking gaat niet helemaal op. De stadsrace in het prinsendom is toch net nog wat krapper en daardoor ook spectaculairder. De Hungaroring eist meer van de racers qua rem- en stuurwerk en iets minder van de motoren in vermogen. Inhaalmogelijkheden zijn er gelukkig wel genoeg, zodat ook deze editie een boeiend schouwspel is geworden.

Verstappen van op de pole

Dat Mad Max verder spanning in de WK-stand wou brengen, was duidelijk tijdens de kwalificaties. Na twee overwinning in de laatste drie GP’s had hij duidelijk de smaak te pakken en wist hij voor het eerst in zijn profcarrière ook de pole te pakken. Zijn ex-ploegmaat Ricciardo – nu bij Renault – kon het niet laten om op te merken dat hij Verstappen van het record als jongste pole sitter heeft gehouden. Hij hield hem er twee keer van af, in Mexico en Monaco, waardoor Vettel de jongste ooit blijft.

Om duimen en vingers van af te likken

Zo saai en voorspelbaar was het begin van het F1-seizoen, zo vermakelijk waren de laatste drie races. Ook op de Hungaroring kregen de fans waarvoor ze gekomen waren: spanning en spektakel. De twee zilveren Mercedessen hijgden van bij de start in de nek van Verstappen, die met zijn mindere vermogen wist dat hij perfect zou moeten starten om de pole vast te houden. Even lijken Bottas en Hamilton over MV33 te gaan, maar hij houdt goed stand en gaat als eerste de bocht in om zijn positie aan de kop te bevestigen. Achter hem raken de Mercedes-rijders elkaar even en loopt de bolide van Bottas schade op aan de vleugel. De Finse rijder krijgt ook nog een ‘kusje’ van Leclerc in dezelfde fase en moet na de eerste ronde al in de pits.

Al snel blijkt dat Hamilton de enige is die de snelle Nederlander weet te volgen. Maar dichter dan drie seconden komt de Brit niet opzetten. Is het van niet kunnen of niet willen? Na ronde 25 komt MV33 als eerste de pits binnen voor een bandenwissel, terwijl Hamilton aangeeft via de ploegradio dat hij gerust nog enkele ronden voort kan met dezelfde set banden. Hamilton op kop dus en Verstappen in de achtervolging met als doel dicht genoeg komen zodat hij na de pitstop van zijn doelwit opnieuw vooraan de race rijdt. Na 31 laps is het dan zo ver, Hamilton rijdt de pits binnen en door een matige stop komt Verstappen opnieuw aan kop.

Nu barst het gevecht pas echt los en gaat Hamilton met zijn versere harde banden in de aanval. De eerste poging strandt na een matige exit van bocht nummer één, maar in de tweede bocht gaat de zilveren W10 ogenschijnlijk voorbij Verstappen. Aanhouden tot hij uit de bocht is, lukt echter niet en Hamilton is weer op achtervolgen aangewezen. Via de teamradio lijkt het even of hij de wanhoop nabij is – ‘What more can I do?’.

Meesterzet van Mercedes

Wat hij nog meer kan doen, is ingegeven door zijn team: nog een bandenwissel uitvoeren en op mediums gaan rijden. De WK-leider begrijpt het even zelf niet maar stuurt toch naar binnen. Het blijkt een ware meesterzet. Op tien ronden van het einde bedraagt het verschil tussen de twee kemphanen 12 seconden. Maar op zijn verse banden dicht Hamilton het gaatje snel en gaat hij onmiddellijk na het aansluiten over de Nederlander. Verstappen beseft dat het over is en rijdt ook nog binnen voor nieuwe banden om daarna de snelste ronde ooit op het parcours te rijden. Het is een troostprijs, want Hamilton staat al voor de zesde keer op het hoogste schavot in Hongarije.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.