De Belgische trots verpletterde Spanje met veel overmacht en een spectaculaire 5-0. Zeven maanden geleden wonnen de Red Lions het WK in India, nu het EK in Wilrijk. Deze generatie houdt van goud en behoort tot de absolute top. Volgende doel: Olympisch kampioen?

Kunnen ze opnieuw van Spanje winnen?

De Lions hadden in de poulefase al met 5-0 gewonnen van Spanje. Dat schept uiteraard vertrouwen maar de Belgen bleven toch met beide voeten op de grond omdat ze hadden gezien wat de Spanjaarden onze noorderburen in de halve finale gelapt hadden. Met een perfect uitgevoerd plannetje werden de Nederlanders toen verrast en moesten ze het onderspit delven. De Red Lions konden dus echt niet op hun twee oren slapen. Die Spanjaarden zijn niet te onderschatten. Het beloofde een spannende finale te worden.

Belgen domineren

De Red Lions namen de wedstrijd meteen in handen en hadden bijna voortdurend balbezit. Het was John Dohmen die de eerste bal binnen trapte. Het tweede punt werd binnen getikt door Florent van Zubel en nog geen minuut later scoorde Tom Boon de derde goal. Spanje werd van het plein geveegd. Het beloofde een memorabele avond te worden voor de Belgen.

Toen Emmanuel Stockbroekx de bal precies in de korte hoek prikte en er 4-0 van maakte, ging het publiek helemaal los. De Spanjaarden staan er onbewogen naar te kijken. Ze zullen nu nog een serieus plan moeten bedenken om de situatie nog om te draaien. De Europese titel is zo goed als binnen voor de Belgen.

De sfeer was al top in Wilrijk maar het dak gaat er helemaal af wanneer Alexander Hendrickx nummer vijf scoorde op penalty corner. De Red Lions pakken met een klinkende score van 5-0 de overwinning. Het feest barst los!

Red Lions mochten de beker in de lucht steken

De Belgen hun defensief spel was subliem. Er werd geen balverlies geleden op slechte plekken, waardoor het aartsmoeilijk was voor Spanje om tegen onze leeuwen te scoren. Spanje kon dan ook geen enkele bal in het doel trappen. De Red Lions zijn een geoliede machine die door niemand gestopt kan worden. De Spanjaarden werden onder de voet gelopen. Met de zege op het EK, haalden ze hun tweede belangrijke trofee in een jaar tijd binnen. Topklasse!

Belgische doelpuntenmakers

10’ Dohmen 1-0

17’ Van Aubel 2-0

18’ Boon 3-0

27’ Stockbroekx 4-0

39’ Hendrickx 5-0

Triple?

Met een klinkende 5-0 hebben de Red Lions de vloer aangeveegd met Spanje voor eigen volk.

Zij luiden daarmee een nieuw hoofdstuk Belgische hockeygeschiedenis is. Er mag voortaan terecht gesproken worden over een gouden generatie.

 

Dankzij hun EK-titel zijn ze zeker van een deelname aan de Olympische Spelen in Tokio 2020. Ze hadden het EK nog maar tien minuten gewonnen, of er werd al gespeculeerd dat ze als eerste Europese ploeg ooit de triple in het hockey zouden kunnen behalen: Europees, wereld- en olympisch kampioen. Hoe mooi zou dat zijn? Wij geloven alvast in het kunnen van onze Red Lions!

 

  Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.