De volgende uitdaging?  De Spanjaarden kloppen en zich plaatsen voor de halve finales. Een realistisch doel aangezien een gelijkspel tegen Spanje volstaat om door te stoten. Wij vatten de prestaties van de Belgische vrouwen op het EK tot nu toe kort samen.

Stunt tegen Nederland

Wereldkampioen en titelverdediger Nederland was een gevreesde tegenstander. Iedereen ging ervan uit dat de Red Panthers het onderspit gingen moeten delven in het duel. Een nipte nederlaag zou al mooi zijn…

Red Panthers weten te verrassen

Het zijn zoals verwacht de Nederlanders die het eerste punt scoren en de match domineren. De Red Panthers worden plat gedrukt en moeten vooral verdedigen. Pas op het einde van de eerste helft lossen ze het eerste schot. De Nederlandse doelvrouw wordt nog niet in de problemen gebracht maar het is toch al een begin. En dan plots doen de Belgen het onmogelijke: Struijk scoort en dwingt een gelijkspel af  tegen ’s wereld nummer 1. Wonder boven wonder weten de Panthers te verrassen door stand te houden tegen de noorderburen. Dat belooft voor hun tweede groepsmatch tegen Rusland.

Rusland was haalbare kaart

De Belgen klopten de Russen met 4-1 en haalden zo verwachte winst binnen. Rusland is het laagst gerangschikte land op het EK en zo ook de zwakke schakel in de groep. Toch was de overwinning voor de Red Panthers duidelijk geen makkie. De Belgen maken onmiddellijk tempo en zetten de Russen onder druk. Rusland is fysiek minder sterk waardoor dit een goeie tactiek is. De openingsgoal wordt gemaakt door Louise Versavel die de bal opwipt in de cirkel en binnen kegelt. De tweede en derde Belgische goal volgen vlotjes. Na 15 minuten staan de Red Panthers al 3-0 voor. Van een droombegin gesproken.

Een kwartier later is het echter aan de Russen om te vieren: de eerste Russische goal op dit EK is een feit. De Belgen worden weer met hun voetjes op de grond gezet. Na de rust hebben de Panthers nog een helft om de kloof verder uit te diepen. Ze laten de energie jammer genoeg een beetje zakken en spelen slordig. Het lijkt alsof ze het spel helemaal kwijt zijn. Na een tijdje kunnen ze zich herpakken en zorgt Versavel voor de vierde goal.

De Belgen halen het tegen de Russen met 4-1 en stijgen zo naar de kop van de poule. Een tweede overwinning op het EK is een feit. Next up: Spanje.

Hakken we de Spanjaarden in de pan?

Door de ruime zege hebben de Panthers aan een gelijkspel tegen Spanje al genoeg om de halve finales te halen. Toch belooft het een hevige match te worden. Spanje speelt een spel waar de Belgen het moeilijk mee hebben. Het zal dus vooral belangrijk zijn dat ze zich goed voorbereiden. Als de Belgen de derde groepsmatch tegen Spanje winnen mogen ze dromen van het podium. Fingers crossed.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.