Dat geldt niet in het minst ook voor Greg Van Avermaet. De komende maanden wordt het dan ook ongetwijfeld smullen voor de fans van onze Belgische allesvreter.

De tour én de klassiekers

En Van Avermaet hééft honger. Na uitgebreide(re) stages en trainingsperiodes is zijn hele entourage het er volmondig over eens: Van Avermaet is in topvorm. Dat verklaart ongetwijfeld zijn behoorlijk zware programma dit najaar. Naast de Tour zal hij ook zowat alle na- en opgeschoven voorjaarsklassiekers betwisten. Kenners weten dat hij dit aankan. Die stevige exposure is ook meer dan welkom. CCC, de hoofdsponsor van zijn team, draait eind dit jaar wellicht de geldkraan dicht. Tijd dus om zich in de kijker te rijden.
Menige grote kampioen doet het dit jaar wat behoudender; Van Avermaet heeft alle redenen én goesting om alles te geven.

Een doordacht, logisch programma

Het eerste hoofdstuk zal zich grotendeels in Italië afspelen. Van Avermaet zette zijn zinnen op de Strade Bianche. Ook de Gran Trittico Lombardo, Milaan-Turijn en Milaan-San Remo staan in vette letters in de agenda. Deze ééndagskoersen vormen een ideale start van zijn seizoen.

De ‘voorbereiding’ gaat dan verder door eigen land met de Ronde Van Wallonië, waarna de Bretagne Classic als ultieme test geldt voor de absolute hoogmis: de Tour De France, die start op 29 augustus in Nice.

Indien hij geselecteerd wordt, volgt daarna het WK Wielrennen in het Zwitserse Martigny. Verder zijn natuurlijk ook oer-klassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) verplichte kost voor de Olympische kampioen. Parijs-Roubaix, de hel van het noorden, zal fungeren als ultieme krachttoer om het seizoen in stijl af te sluiten.

Jouw sportinzicht verzilveren? Ontdek de sportweddenschappen op Betway Sports.