We geven je hier alvast een overzicht van welke Belgen er meedoen per ploeg en wat onze landgenoten willen of kunnen bereiken.

Lotto-Soudal: De Gendt, Wellens, Gilbert, Cras en De Buyst

Lotto-Soudal is een ploeg waarmee vooral rekening wordt gehouden bij vlakke ritten. Met een kopman als Caleb Ewan valt er dan altijd wel iets te rapen, mits met name De Buyst een rol als superhelper kan claimen. In de bergen krijgen Wellens, De Gendt, Gilbert en Cras (het jonge klimtalent) vrij spel om een gooi te doen naar ritwinst. Eén of meerdere ritten op naam van een Lotto-Soudal landgenoot zou ons alvast niet verrassen!

Jumbo-Visma: Van AertBij Jumbo-Visma tellen we één Belg, maar niet de minste: Wout Van Aert. Zijn val in de vorige editie zou menig renner traumatiseren voor het leven, maar een klinkende overwinning in de Strade Bianche maakt duidelijk dat hij zijn status als meesterknecht, tijdrijder én ritwinnaar zal kunnen bevestigen.
Deceuninck-Quickstep: DevenynsDeceuninck-Quickstep zette alvast één Belg in de Tourselectie. Dries Devenyns mag zijn team mee omhoog stuwen. Dat is meteen ook zijn sterkste kracht: anderen klimmend op sleeptouw nemen en mogelijk aan de zege helpen. Er kunnen bij dit team natuurlijk nog Belgen bijkomen…
CCC: Van AvermaetDe missie voor dé Belg van CCC, Greg Van Avermaet, is simpel: één of meerdere ritten winnen. Clever, ijzersterk, een allrounder… Van Avermaet moet je altijd in de gaten houden. Serge Pauwels zal Greg mogelijk vergezellen.
Sunweb: Tiesj BenootNog zo’n Belg die mikt op ritwinst, waarschijnlijk in de bergen, is Tiesj Benoot. Op een goede dag is hij op menige klim onnavolgbaar.
AG2R: Oliver NaesenKopman Bardet zal er niet rouwig om zijn dat meesterknecht Oliver Naesen naast (of beter: vóór) hem rijdt. De ex-Belgisch kampioen heeft al vaker bergen verzet om zijn kopman te laten winnen.
Nog niet bevestigd met hun teams:Stuyven, Theuns, Campenaerts, Roelandts, Teuns, Backaert en Debusschere moeten nog even wachten op groen licht voor hun teams.

Jouw sportinzicht verzilveren? Ontdek de sportweddenschappen op Betway Sports.