De kaarten en teams werden ook voor deze twee favorieten alweer fel door elkaar geschud; sterkhouders switchten van team, versterkingen werden binnengehaald, sleutelspelers vertrokken… Voor wie draait de balans tussen nieuw bloed en de onvermijdelijke aderlatingen het gunstigste uit? Wie start met een haalbare kaart? Een prognose…

Seizoenstart 2019/2020: Goed begonnen is half…

De eerste speeldag staat op 14 en 15 september geprogrammeerd. Kampioen Oostende start met een thuismatch tegen Limburg United. Verliezend finalist en bekerwinnaar Antwerp Giants brengt Bergen een bezoekje, Leuven trekt naar Aalstar en Brussels ontvangt Mechelen. Charleroi en Luik komen de eerste speeldag nog niet in actie en mogen zich dus iets langer voorbereiden.

De reguliere competitie eindigt op 8 mei 2020. Op zondag 8 maart, exact twee maanden daarvoor,  vindt in Vorst Nationaal de bekerfinale plaats.

‘Gemakkelijke matchen’ bestaan al lang niet meer in de Belgische eerste klasse. Met Limburg United krijgt Oostende een linke tegenstander voor de kiezen. De Limburgers bleken vorig seizoen een taaie klant die bij momenten genadeloos kan uithalen, denk aan de verdiende halve finaleplek in de playoffs vorig seizoen. Coach Brian Lynch zal ongetwijfeld sterk willen starten, waardoor Oostende hoegenaamd niet op cadeaus zal mogen rekenen.

Ook Bergen, tegenstander van de Giants de eerste speeldag, mag nooit onderschat worden. Vanuit hun vaste stek in de betere middenmoot kunnen ze elk team pijn doen. Het voorbije seizoeneinde was geen groot succes voor de jongens uit Mons, wat ongetwijfeld zorgt voor revanche-gevoelens. Een rijke traditie en enkele gerichte transfers zijn altijd link, voor iedere tegenstander.

BC Oostende: kampioen met deuk(je) in het ego

Vorig seizoen haalde Oostende de achtste titel op rij en de twintigste landstitel in totaal binnen. Het enige grote smet op hun imposante blazoen was de pijnlijke nederlaag in de bekerfinale, waar de Antwerp Giants een maatje te sterk bleken. Misschien is dit accident de parcours achteraf beschouwd wel een goede zaak: geen betere remedie tegen overmoed dan een ontnuchtering op z’n tijd. Belangrijke sterkhouders blijven in de kuststad, enkele key players vertrekken. Afwachten hoe alles harmonieus in zijn plooi valt.

Wat ook opvalt zijn enkele berichten over besparingen en het vertrek van sportief manager Philip Debaere. Een financiële gezondheidsoperatie hoeft natuurlijk niet persé nadelig te zijn. Zo wordt er uitdrukkelijk gecommuniceerd dat Oostende sterk zal inzetten op jeugdwerking en al enkele zeer beloftevolle youngsters in de pijplijn klaar houdt.

Antwerp Giants: nog beter doen wordt moeilijk

De Sinjoren zijn nog volop aan het ontwaken uit de geweldige droom die vorig seizoen is geworden. Ze pakten de beker, werden vice-kampioen en haalden brons in de Final Four van de Champions League. Exposure op het hoogste podium dus. Dat succes vergde natuurlijk zijn tol. Enkele Giants speelden zich dermate in de kijker dat ze onhoudbaar werden voor een ploeg uit onze relatief kleine competitie. Noodgedwongen ondergingen de Giants een grondige facelift, maar nieuwe coach Christophe Begin is hoopvol. De nieuwkomers zijn naar verluid stuk voor stuk kwaliteitsinjecties en wie gebleven is, heeft ongetwijfeld enorm veel opgestoken uit de topwedstrijden vorig seizoen. In de Belgische competitie blijven de Giants dus allicht meer dan een scherprechter.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.