‘The rest of the West’ mag nog steeds uitgaan van een zoveelste hegemonie van de Kobe Bryant en de zijnen. De enigen die ietwat kunnen volgen zijn hun stadsgenoten van de LA Clippers. Een ‘Conference Final’ in de Los Angeles-bubbel lijkt onafwendbaar.

Verdienstelijke uitdagers, voorspelbare afloopIn het voorlopige klassement torenen de Lakers alweer boven alle anderen uit. Winnen is na al die jaren gewoon routine geworden, zo lijkt. Uiteraard kunnen onvoorziene omstandigheden de zaken beïnvloeden. Op puur basketbal-technisch vlak beschikt Houston, bijvoorbeeld, over meer offensieve vuurkracht. Maar de Lakers vier keer kloppen? Daarvoor schieten de Rockets defensief wellicht tekort. Ook Denver heeft een sterke kern, maar mist enkele belangrijke sleutelspelers en slaagt er niet in om consistent te blijven. Utah, OKC en Dallas zijn verre van slechte teams, maar nogmaals: vier keer winnen tegen de Lakers is er niet veel gegeven…

De Clippers mee naar de Finals?

Het trackrecord van de Clippers tot nog toe is behoorlijk indrukwekkend: ze legden o.a. de Lakers het vuur aan de schenen (tot in de laatste seconden!) en haalden zwaar uit tegen de Pelicans… allemaal zonder vaste waarden Lou Williams en Montreal Harrel. Meer nog: Hoewel de Lakers dit seizoen hier en daar een meer kwetsbare indruk nalieten, is er maar één team waartegen ze twee keer verloren, inderdaad: de Clippers. In de ranking volgen Clippers op een schijnbaar comfortabele achterstand, maar voor een tweede-/finaleplek maakt dat natuurlijk niets uit. Onder hen zijn de marges krapper, dus de Lakers hebben alvast het voordeel van gemoedsrust.

Toch blijft de NBA, met de veelheid aan wedstrijden, bij uitstek een competitie waarin de aandacht nooit mag verslappen. Ook het huidige spelbeeld van de twee topteams is echter veelzeggend. Van alle andere gegadigden hebben de Rockets nog wel een waterkansje, maar meer dan waarschijnlijk zal het Westen vertegenwoordigd worden door één van de twee LA teams in de Finals.

Jouw sportinzicht verzilveren? Ontdek de sportweddenschappen op Betway Sports.