Betway Online Casino heeft zeven van de meest populaire videogames en onderzochten welke het meest effectief zijn om je hartslag te verhogen en calorieën te verbranden.

Videogames spelen en fit blijven zijn twee activiteiten die niet meteen te combineren lijken. 

Maar nu velen van ons meer tijd dan ooit al zittend doorbrengen, is het leuk om te ontdekken dat je een aanzienlijke hoeveelheid calorieën kunt verbranden vanuit het comfort van je eigen huis als je videogames speelt.

We hebben 17 gamers gevraagd om zeven van de populairste videogames 90 minuten per sessie te spelen. We onthullen hoeveel calorieën we kunnen verwachten te verbranden tijdens onze volgende gamesessie en hoe dit zich verhoudt tot een echte training.

Je kunt gemiddeld maximaal 538 calorieën per gamesessie verbranden media media
Ons experiment heeft aangetoond dat Fortnite de beste game is om je gaming-snacks te verbranden. In dit spel verbranden deelnemers gemiddeld 194 calorieën, gevolgd door Fifa (189) en Call of Duty (188).

Hoewel Grand Theft Auto V op de laatste plaats eindigde, kun je nog steeds een behoorlijke hoeveelheid calorieën verbranden gedurende 90 minuten speeltijd (164), waardoor dit spel de ideale vervanger is voor een lichte training.

 Hartslag van gamers piekt tijdens Call of Duty

 Of het nu gaat om het voltooien van een missie waar je al dagen aan hebt gewerkt of om te ontsnappen aan een bijna-doodsituatie, sommige van onze favoriete games hebben de kracht om ons hart sneller te doen slaan:

media

Call of Duty: Warzone is de videogame die je hartslag het meest zal doen pieken, waarbij de gemiddelde maximale hartslag van de deelnemers 119 BPM bereikt. 

Ondertussen laat ons onderzoek zien dat Fortnite je hart gemiddeld het snelst doet slaan, waarbij de hartslag van de deelnemers stijgt tot 89 BPM tijdens een 90 minuten durende gamesessie. 

 Aan de andere kant vertraagde de hartslag van de deelnemers het meest tijdens Minecraft, waardoor dit de beste game in het experiment is om te ontspannen en toch een goede hoeveelheid calorieën te verbranden.

Je zou 353 squats moeten doen om het aantal verbrande calorieën te evenaren tijdens 90 minuten Fortnite

Door onze deelnemers te vragen hun hartslag te meten terwijl ze squats, crunches en push-ups doen, hebben we berekend hoeveel training je nodig hebt om het aantal verbrande calorieën tijdens het gamen te evenaren:

media
Je zou 353 squats (of 162 push-ups of 239 crunches) moeten doen om 90 minuten Fortnite te evenaren, waardoor dit het beste gaming-alternatief is voor een training.

De volgende keer dat je van plan bent om je fitnesssessie over te slaan voor wat tijd met je console, raadpleeg dan onze gids hierboven om te berekenen hoe lang je moet spelen om je gewenste aantal calorieën te verbranden.

media