Hiermee groeit het vaste team tot zes spelers; een grote stap richting verdere professionalisering en nog mooiere prestaties, maar niet iedereen zal juichen…

Zegen voor het team én het vormpeil

Het aantrekken van es3tag, alom geprezen om zijn allround skills en teamgeest, kadert volgens Astralis CEO Nikolaj Nyholm in de groei naar stabiliteit en volwassenheid.
Een verbreding van het rooster werd een belangrijk doel sinds Nicolai ‘Device’ Reedtz eind 2017 enkele weken out was omwille van medische zorgen. Hierdoor zag het team zich genoodzaakt om stand-ins in te zetten bij de laatste twee toernooien van het jaar, de BLAST Pro Series Copenhagen en de ESL Pro League. Met het uitbreiden van de selectie tot zes spelers, wil Astralis de arbeidsomstandigheden verbeteren. Zo kunnen hun spelers een pauze te nemen om fysiek en mentaal te herstellen wanneer nodig. Het is voor hen een logische stap richting duurzaamheid.
“Het is onze verantwoordelijkheid als organisatie om optimale voorwaarden te creëren voor onze medewerkers op alle niveaus. Dit geldt dus zeker voor onze spelers, die constant de hoogste prestatiedruk ervaren”, aldus nog Astralis Director of Sports, Kasper Hvidt. Hij heeft een punt; eSports worden niet voor niets steeds vaker vergeleken met Olympische prestaties.

Fair play? De discussies zwellen aan…

Hoewel dit een terugkerend discussiepunt blijft in de scene, is een permanent team van zes man uiterst zeldzaam op het hoogste niveau in CS: GO. Tijdelijke stand-ins waren tot nu toe de gangbare oplossing bij het uitvallen van spelers. Toch lijkt dit een niet te stoppen evolutie. Astralis lijkt te groeien naar een werking zoals bij team AGO, waar ze nu al met zeven vaste spelers werken en streven naar een dubbele bezetting voor alle vijf posities. Op zich geen probleem dus.

De praktijk om een speler nog voor het beëindigen van de grote competities al officieel weg te kapen, stuit natuurlijk wel op behoorlijk wat verzet, niet in het minst bij team Heroic, de huidige werkgever van es3tag. Zij overwegen nu juridische stappen.

Transfers in het CS:GO landschap zullen ongetwijfeld ook naast het virtuele strijdperk nog voor spectaculair vuurwerk zorgen.

Jouw sportinzicht verzilveren? Ontdek de sportweddenschappen op Betway Sports.