Zo blijkt de soevereine winnaar G2 Esports ook in 2020 hét te kloppen team. Maar de echte winnaar? Dat is de hele Europese scene; het potentieel spatte van de omvallende bomen! Deze competitie is zoveel meer dan een afkooksel van de Koreaanse LCK.

G2 Esports: survival of the fittest

De G2-hegemonie startte in 2019, met het binnenhalen van mid-laner Rasmus 'Caps' Winther. Die éne beslissing veranderde G2 in een onstuitbare tornado die de LEC duchtig door elkaar schudde. Met name enkele verrassende positiewisselingen gaven dit hele seizoen extra spankracht.

Dat is meteen ook wat G2 Esports zo’n grote aanwinst maakt: ze maken alles zoveel interessanter. Vreemd positiespel, risicovolle strategieën, bochten van 360°… Dit team opereert echt in een geheel eigen klasse! Entertainen en tegelijk vernietigend uithalen: het zijn de kenmerken van de ware kampioen.

Finale tegenstander Fnatic kon niet anders dan de wet van de sterkste ondergaan. Dat niet alleen: ook op vlak van pure spelvreugde is G2 duidelijk de absolute winnaar.

De Europese talentpool

Teams MAD en Misfits brachten een verfrissende mix tussen jonge spelers en veteranen op het speelveld. De reacties van fans waren gemengd, maar het bleek een juiste keuze. Beide teams moesten hun selectie recentelijk drastisch wijzigen. Dit zorgde voor een soort underdog-positie die hen geen windeieren legde. Ook de eigen verwachtingen waren getemperd, waardoor vooral de jonge garde zich zonder stress kon ontplooien. De onderschatting van de concurrentie was natuurlijk mooi meegenomen.

Het jonge geweld was onbezonnen, onervaren en dus verre van perfect, maar het ruwe talent was een streling voor het oog. Kansen voor de volgende generaties in een écht competitieve omgeving als de LEC Spring Split zijn cruciaal voor het verder groeien van zowel spelers als de competitie zelf. Het is ook een belangrijke troef tegenover de LCS, waar jong talent een pak minder aan bod komt.

Eigenzinnige regio’s, beklijvende Esports

Tot voor kort werd de Koreaanse LCK schools gevolgd door de rest van de wereld. Het resultaat was een onevenwichtige dominantie van de Koreaanse teams. Het besef is nu daar dat je eigen ding doen veel meer oplevert dan klakkeloos kopiëren. Ondertussen heeft iedere regio zijn eigen benadering. Dit out of the box denken blijkt ook te lonen. De LEC is een mooi voorbeeld van hoe een competitie zich telkens kan heruitvinden en zo steeds verder groeit op vlak van kwaliteit, spektakel en entertainmentwaarde. Het wordt ongetwijfeld een hete Europese zomer!

Bezoek Betway's eSports wedden pagina.