Astralis won groep A, terwijl de leider in de algemene stand, Natus Vincere, de eerste plaats in groep B deelt met Fnatic en forZe. Meteen een statement van beide teams wat betreft de ambities voor de eindoverwinning. Allebei zijn ze in bloedvorm, dat bewees hun parcours tot dusver, maar ze zijn duidelijk niet de enigen!

Astralis: Vier zeges, één schoonheidsfoutje

De beslissende debatten in groep A zijn ondertussen afgesloten. De voorwaarden voor Astralis om de eerste ronde in hun voordeel te beslechten, werden stuk voor stuk afgevinkt. Alleen Ninjas in Pyjamas strooide onderweg een handjevol roet in het feestmaal.

In de slotmatch moest het team afrekenen met één van de directe concurrenten; Vitality. Tegelijk moest NiP verliezen van het slechtst presterende team van de groep: ENCE. Check… en dubbelcheck!

Niet dat deze beslissende match een walk in the park was, integendeel: na een intense strijd, waarin alle sterspelers hun status bevestigden, kwam Astralis na drie maps als overwinnaar uit de strijd. Astralis nam Dust2 voor de rekening, Vitality won Overpass, waarna de beslissing volgde met een zege voor de Denen in Nuke.

De missie om meteen hun topvorm te etaleren, werd met enkele briljante en beslissende snipertreffers fijntjes vervuld.

Natus Vincere: zware jongens, zware poule

De naam zegt het al: de heren van Natus Vincere zijn geboren om te winnen. Dat doen ze dan ook consistent. Toch bleek hun poule onverwacht een pak zwaarder dan verwacht.

De Oekraïners moesten twee van de vijf wedstrijden prijsgeven… wellicht niet het trackrecord waar ze van uitgingen. Teams North en BIG haalden telkens twee opeenvolgende maps binnen. Het toont vooral aan dat in CS:GO niemand op zijn lauweren mag rusten.

De overige drie matchen werden wel mooi winnend afgesloten, waardoor Natus Vincere op een door drie teams gedeelde eerste plaats staat. Gedeeld of niet: die eerste plaats zijn deze jongens aan hun status verplicht. Geen man overboord dus, maar het wordt interessant om te zien hoe dit verder evolueert.

Aan de kwaliteit van de kampioenen ligt het niet; ze toonden alweer enkele knappe staaltjes van individuele klasse én teamwerk, maar de andere teams zitten duidelijk ook niet stil.

Bevat poule B gewoon de meeste toppers? Of is het de grilligheid van het spelletje? Het toernooi zal dit uitwijzen…

Bezoek Betway's eSports wedden pagina.