Rocket League Esports Kalender:

Soms lijkt het alsof er elke week wel één of ander tornooi gespeeld wordt in Rocket League. Daar gaan we natuurlijk niet over klagen, maar het overzicht behouden is soms moeilijk. Grote series met meerdere rondes, zoals de wereldbeker, worden afgewisseld met en soms zelfs onderbroken door kleinere competities die daarom niet minder het kijken waard zijn. Wat komt er zoal aan, en wat wil je zien? Lees even verder en kies dan vooral zelf!

RLCS – Rocket League Championship Series 2021-2022

Net zoals vele competities en zelfs het schooljaar, valt de wereldbeker RL niet mooi binnen het kalenderjaar. De drie grote voorrondes, de zogenaamde Splits, vinden plaats in de herfst, winter en lente, zodat de finale mooi in de zomer valt, wanneer we allemaal tijd hebben om de hele dag Twitch-streams te volgen. Toch?

Die Splits bestaan op hun beurt weer uit telkens drie regionale events die uitmonden in een internationale ‘major’. Naast het prijzengeld, winnen de teams hier ook punten om zich te kwalificeren voor het uiteindelijke RLSC Main Event. En daarnaast zijn er ook nog 16 Wild Cards te verdelen onder de beste teams per regio die de gewone selectie via de Splits net niet haalden.

Wil je live gaan kijken? Dan ben je waarschijnlijk al te laat, want je moet ervoor naar Fort Worth, Texas. Vergeet dus zeker je kogelvrije vest niet!
Wil je veilig vanuit je zetel kijken, misschien met enkele vrienden en wat snacks? Gewoon even Twitch openen en RL opzoeken. Simpel!

Het programma in een notendop:

Spring Split Major: 29 juni - 3 juli

Londen krijgt de laatste opwarmer voor het grote werk begint. Met een prijzenpot van $300.000 kunnen de pro’s hier naast punten ook nog heel wat motivatie scoren.

Wildcard: 4-7 augustus

16 teams uit alle regio’s, die de selectie op basis van punten net niet haalden, strijden om een plek in de eigenlijke wereldbeker. In een Zwitsers eliminiatiesysteem met 5 rondes worden 8 teams alsnog naar huis gestuurd, en mogen de andere 8 hun controllers beginnen opblinken voor het grote podium.

 Groepsronde: 9-13 augustus

16 teams veranderen in 2 groepen van 8 die ‘double-elimination’ spelen, waarbij tweemaal verliezen het einde van de ronde betekent. De beste 4 van elke groep, dus 8 in totaal, gaan door naar de

Playoffs: 14 augustus

De finale, voor een hoofdvogel van $600.000. In totaal wordt er meer dan 2 miljoen dollar verdeeld onder de deelnemers, maar natuurlijk telt alleen die eerste plaats voor de echte pro’s! De laatste 8 spelen single elimination: wie verliest, ligt eruit. Het grote verschil met bijvoorbeeld een WK voetbal, is dat 1 match bestaat uit maximaal 7 games, om wat met tennistermen te gooien. Best of 7, dus het eerste team dat 4 matches wint, zet een stap dichter bij de beker.

In de schaduw van RLCS

Uniek aan esports is dat je niet zoveel voorbereiding of rust nodig hebt rond een tornooi. Tussen de verschillende rondes van de RLCS zijn er nog enkele andere kleppers, met even indrukwekkende prijzenpotten!

Gamers8 / Gamers Without Borders 2022: 14-17 juli

Saudi-Arabië is misschien niet meteen een land dat je associeert met esports, maar Gamers8 zou ook een totale winst van 2 miljoen USD te verdelen hebben! Na voorrondes waarbij aandacht gegeven wordt aan goede doelen, wordt de finale live gespeeld in hoofdstad Ryadh. Enkele van de grootste teams, zoals Spacestation Gaming en Complexity, zullen alvast aanwezig zijn. Op de rest van het rooster is het nog wat wachten.

Commonweatlh Esports Championship: 6-7 augustus

Je zal helaas moeten kiezen tussen deze en de Wild Card serie in de RLCS. Wat is het verschil? In dit tornooi spelen landen tegen elkaar, en geen gewone pro-teams. Veel meer is er nog niet bekend over de inhoud of de aanwezigen. Maar wie eens lekker wil juichen voor zijn eigen regio, kan deze maar best markeren op de agenda.

Meer zin in meer esports? Houd de blog in de gaten voor meer nieuws!