Daar zou wel eens verandering in kunnen komen. De voorbije maanden gaat het onze beste mannelijke tennisser immers ook privé voor de wind. Het intensief samenzijn in Monaco met zijn geliefde Stéphanie zorgde zowaar voor trouwplannen. En de conditie? ‘Uitstekend!’; aldus fysiocoach Fabien Bertrand.

Aangepaste tennisseizoen bepaalt de trouwdatum

De voorbije maanden waren voor Goffin en Stéphanie de ultieme relatietest. Die test is geslaagd. De rest van het seizoen zal nu in het teken staan van een huwelijk… of is het andersom?
Volgens Goffin zelf wordt trouwen dit jaar een prioriteit, maar de datum wordt natuurlijk bepaald in het kader van het tennisprogramma. Dat laatste is nog behoorlijk onduidelijk. Zo werd een eerste trouwdatum eind september al ‘on hold’ gezet omdat dan Roland Garros wel eens op de agenda kon staan.

Op welke ondergrond voorbereiden?

Ondertussen staat Goffin weer op het terrein. Maar welk terrein? Normaal gezien is het duidelijk in welke volgorde gravel, hardcourt en gras elkaar opvolgen. Trainen doe je dan op de ondergrond van het aankomende toernooi. In 2020 is dat allerminst voorspelbaar. Nu is Goffin best een veelzijdige speler, maar allicht zal hard court toch de bovenhand krijgen deze zomer: de US Open, die onder voorbehoud starten op 24 augustus, vormen de eerste grote afspraak.

Geven vlinders in de buik onze nationale tennistrots ook vleugels op het tenniscourt? Een voorsmaakje kunnen we alvast proeven op de Ultimate Tennis Showdown, georganiseerd door de internationaal geprezen tennisleraar Patrick Mouratoglou. Goffin opent er de debatten op 13 juni tegen Alexei Popyrin.

 

Jouw sportinzicht verzilveren? Ontdek de sportweddenschappen op Betway Sports.