Iedere tennisliefhebber zette het ongetwijfeld al met stip in de agenda: van 16 tot en met 23 oktober barst in Antwerpen de strijd los voor de zevende titel van de European Open. Het deelnemersveld is weliswaar nog niet volledig bekend, maar één ding staat al vast: dit wordt een week vol toptennis! Want wees gerust: traditioneel zakt er behoorlijk wat ‘schoon volk’ af naar de sinjorenstad om er de rackets te kruisen. Wie van hen kroont zich tot opvolger van de Italiaan Jannik Sinner?

Wat leren we uit de vorige editie?

We schrijven Antwerpen, 24 oktober 2021: de jonge Italiaan Jannik Sinner, momenteel 14e op de wereldranglijst, neemt het in de finale van de European Open op tegen de Argentijn Diego Schwartzman. In een spannende, maar duidelijke tweesetter zet Sinner het orgelpunt op een ijzersterk toernooi.

Geen eenvoudige klus, overigens, want naast Schwartzman tekenden er nog behoorlijk wat toppers present. De winnaar van de European Open 2019, Andy Murray, was ongetwijfeld het uithangbord, maar met de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-29), de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP-11), de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-15), de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP-16), de Chileen Cristian Garin (ATP-17), de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-18) en de Amerikaan Reilly Opelka (ATP-19) namen maar liefst 6 spelers uit de top 20 deel aan dit toernooi. Om maar te zeggen: dit is een event met wereldfaam.

Ook deze editie mag je je dus aan een razend interessante mix van wereldtoppers en lokaal talent verwachten!

ATP punten verzamelen in tennisland België

België is en blijft een tennisland. Ok, de Grandslams zijn ondertussen verdeeld onder andere grootmachten, maar het land van onder meer Clijsters, Henin, Monami, Malisse en Goffin verdient natuurlijk wel een eervolle plek op de internationale tennisagenda. Dat is exact wat dit toernooi ons landje brengt. Die lokale dimensie is natuurlijk extra leuk voor de Belgische liefhebber; steevast wagen er op dit toernooi ook enkele Belgische talenten hun kans.

Het toernooi maakt deel uit van de ATP World Tour en is het grootste en enige tennistornooi van dit niveau in België. Wie zich wil tonen aan de wereld, knokt zich dus maar best een weg naar de tabellen. Als officieel ATP World Tour Tournament en 250 level event, levert dit evenement de winnaar maar liefst 250 punten op in de Pepperstone ATP rankings. Mooi meegenomen, zouden we denken… maar wie gaat er dit jaar mee aan de haal?