Haar comeback was nog maar net begonnen toen ook de tenniscourts plots een no-go zone werd. Ook wereldsterren ontsnappen immers niet aan de verregaande inperking van bewegingsvrijheid. Hoe houdt een ras-atlete en tevens mama van drie zich scherp in deze tijden? Moeten de doelen worden aangepast?

Gedwongen rust: een voor- of nadeel?

In maart verbleef Clijsters met haar gezin in New Jersey. Daar waren alle tenniscourts gesloten en moest comeback Kim zich ‘behelpen’ met vooral lopen en fietsen. Iets wat ze als doorgewinterde topsportster dan ook vol toewijding deed. Een voordeel: de ontstekingsremmers die ze nam voor haar knieën, konden worden afgebouwd door de lagere trainingsintensiteit. Of met de pijntjes ook spiermassa en conditie zijn verminderd blijft af te wachten. Rust hoeft geen slechte zaak te zijn, maar de vervanging van een schema als topatleet door de extra taken van permanent ouderschap, heeft natuurlijk een impact. Het zal niemand verbazen dat Clijsters haar rol als mama en rolmodel met haar typerende enthousiasme omarmt, zeker in tijden als deze. Dat blijkt ook uit één van de familiekiekjes die ze op haar facebook pagina plaatste:

 

Het doel blijft onveranderd: er alles uithalen!

Ondertussen is Clijsters weer in België. Zodra de scholen zouden opengaan is ze meteen teruggevlogen. Na een korte periode van quarantaine is het nu tijd om de comeback verder te zetten. Want hierover laat ze geen twijfel bestaan: haar intenties om opnieuw richting top te knokken zijn onaangetast. Drie maanden oponthoud hebben haar wil om werkelijk alles uit haar carrière te halen niet veranderd. Daarvoor geniet ze nog teveel van het spelletje. Haar honger kon ook moeilijk gestild zijn met slechts twee matchen op de teller sinds haar comeback. Niets is zeker, maar zelf geeft Kim alvast aan dat ze de US open, mochten die doorgaan, met stip op haar agenda plaatst.

 

Jouw sportinzicht verzilveren? Ontdek de sportweddenschappen op Betway Sports.