Wie maakt kans om er ook echt te geraken? Betway zoomt kort in op de drie belangrijkste schaduwfavorieten.

Dominic Thiem: hardcourt als comfortzone

Het gras seizoen is stilaan voorbij en dat is wellicht goed nieuws voor veteraan en ’s werelds nummer 4 Dominic Thiem. Op gras kon hij tot nog toe maar zelden echt potten breken en ook zijn laatste passage op Wimbledon is er één om snel te vergeten: Thiem mocht inpakken na één ronde.

De afgelopen jaren heeft Thiem zich echter wel getoond als één van de beste gravel spelers van het pak, met een indrukwekkende reeks Roland-Garros finales op zijn cv. Maar we onthouden vooral zijn doorbraak op hardcourt eerder dit jaar, waarbij hij Federer versloeg in de finale van Indian Wells en zo de grootste titel van zijn carrière mocht optekenen. Met nog enkele belangrijke hardcourt toernooien op het programma, waaronder natuurlijk de US Open, zou Thiem wel eens dé uitdager kunnen worden voor de grote drie.

Stefanos Tsitsipas: (leef)tijd als bondgenoot

Wie zijn oogstrelende stijl aanschouwt weet: deze jonge Griek is een potentiële Grand Slam-‘veelwinnaar’. Met zijn veelzijdige spel dat sterk doet denken aan dat van Federer, is Tsitsipas de afgelopen twee jaar niets minder dan een openbaring gebleken. Hij bereikte al vier finales in 2019 en won er daarvan maar liefst twee. Zijn Australian Open zegetocht werd alleen gestuit door grootmeester Nadal, die hem er voor de derde keer op rij een halt toeriep. Maar Tsitsipas won dit jaar wel hun heroïsche strijd op het klei van Madrid, waarmee hij ook meteen zijn overwinningen tegen de Big 3 vervolledigde. De huidige nummer zes van de wereld stelde dan wel teleur op Wimbledon, hij toonde al eerder in zijn ontluikende carrière dat hij met zulke situaties kan omgaan. Bovendien heeft Tsitsipas nog tijd genoeg om zijn plek in de top drie op te eisen. Op termijn is dit wellicht de meest logische top 3 kandidaat gezien zijn jonge leeftijd en spectaculaire progressiecurve. 

Alexander Zverev: ondanks vele kopzorgen een supertalent

2019 is een veeleer intrigerend en moeilijk jaar voor de Duitse nummer 5. Hij won tot nu toe met de ATP finals slechts één toernooi en leed een aantal opvallende verliezen in vroege fases van toernooien. Niet in het minst op Wimbledon, waar hij de eerste ronde niet overleefde. Ook op gravel stelde hij teleur, onder meer in Stuttgart en Halle. Is Zverev op zoek naar vertrouwen? Het is in elk geval niet normaal. Hij wordt door velen nog altijd beschouwd als de beste actieve speler die nog nooit de halve finale van een Grand Slam heeft bereikt. Er bestaat dan ook weinig twijfel over dat Zverev op een gegeven moment helemaal ontploft. Onlangs zette zijn coach, de Amerikaanse ex-tennisser Ivan Lendl, hun samenwerking stop. “Teveel problemen naast het veld”, luidde het. Het potentieel blijft daarmee ongeschonden, dat beaamt ook Lendl. Wanneer Zverev dus zijn hoofd opnieuw geordend krijgt, is hij dé man om Djokovic, Nadal of Federer te bedreigen. Dat weten ook de bookmakers, gezien hun verwachtingen voor de US open…

 

 Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.