Het toernooi start op 31 augustus. Tijd dus voor een voorzichtige prognose.

Onverhoopte top-deelnemerslijst

’s Werelds nummer één: Ashleigh Barty heeft intussen laten weten dat ze niet deelneemt. Ze vervoegt daarmee een lange lijst; Zowel bij de mannen, als bij de vrouwen is de tabel dit jaar om begrijpelijke redenen uiterst onvoorspelbaar.
Maar zoals gezegd tekenen er nog ruim voldoende toppers present om er een schitterend toernooi, een grand slam waardig, van te maken!
Vooreerst is er Simona Halep uit Roemenië, een tweevoudig Grand Slam-kampioene, waarmee altijd rekening moet worden gehouden. Na veel twijfels over haar deelname prijkt ze nu toch op de lijst; een goede zaak voor de liefhebbers! Ook de Tsjechische Karolina Pliskova is van de partij, net als Sofia Kenin, de Australian Open-kampioene uit de Verenigde Staten. Verder zullen Elina Svitolina, Kiki Bertels en Belinda Bencic eveneens hun gooi doen naar absoluut sterrendom.
Het mag dus duidelijk zijn: De US Open 2020 wordt meer dan een volwaardig Grand Slam toernooi. Niet in het minst omdat ook alle recente winnaressen zullen aantreden.

3 favorieten?

Bij de absolute favorieten kunnen we alvast niet om de Canadese Bianca Andreescu heen. Ze won de editie vorig jaar, is dus titelverdedigster en wordt gezien als één van de belangrijkste uitdagers voor de onvermijdelijke Serena Williams; zesvoudig US Open- en 23-maal Grand Slam-kampioene. Met Williams op de tabellen, heeft het toernooi alvast geen spat aan grandeur moeten inleveren.
Het tiende reekshoofd, de Japanse Naomi Osaka, mag met haar twee Grand Slam zeges, waaronder de US Open 2018 natuurlijk ook bij de grote kanshebsters worden gerekend.

Williams wilde koste wat het kost meedoen; voor haar staat immers een record van 24 Grand Slam zeges op het spel. Dat niet alleen: we mogen stilaan ook spreken over de ‘herfst van de carrière’ bij de recordkampioene; ieder toernooi kan nu als een laatste kans gelden. Benieuwd wie haar met deze motivatie van de titel houden!

Jouw sportinzicht verzilveren? Ontdek de sportweddenschappen op Betway Sports.