Zo verrassend vertrouwd oogde haar tweede set tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza op het tennistoernooi van Dubai. Gebeten én genietend als vanouds, legde ze de verliezende finaliste van de Australian Open het vuur aan de schenen. Toevalstreffer? Of de start van een nieuw Clijsters-tijdperk?

Waarom is de ‘kimback’ van Clijsters zo veelbelovend?

De kop is eraf; Kim Clijsters heeft ondertussen haar verrassende comeback ingezet. De vele vraagtekens werden beantwoord met een deugddoende déjà vu ervaring. Zo verrassend vertrouwd oogde haar tweede set tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza op het tennistoernooi van Dubai. Gebeten én genietend als vanouds, legde ze de verliezende finaliste van de Australian Open het vuur aan de schenen. Toevalstreffer? Of de start van een nieuw Clijsters-tijdperk?

Scepsis vs. vertrouwen

De sceptici lieten luidkeels van zich horen: “Een moeder van drie tegenover de jonge, nieuwe generatie?”, “Ze staat wat zwaar”… Het waren maar enkele van de vele kritische bedenkingen die sociale media overspoelden. Maar tennis is tennis en Clijsters… is Clijsters. Ingewijden en kenners klonken unaniem een pak geruster over de slaagkansen van de Kimback. Waarom? Hieronder alvast enkele argumenten:

Maturiteit als wapen

Clijsters staat volop in het echte leven: moeder, onderneemster, partner… Er is niet veel dat haar nog uit haar lood zal slaan (lees: nóg minder dan voordien). Tennis wordt voor een groot stuk tussen de twee oren betwist. De druk, twijfels, angst… menige jonge speelster krijgt ermee te maken, met vaak vormdipjes en mindere resultaten tot gevolg. Dit zal Clijsters niet snel overkomen: haar nuchterheid zal alleen maar zijn toegenomen. In money time en andere hachelijke situaties kan dit absoluut het verschil maken.

Niets moet, behalve fun

Vertrouwelingen beamen in koor dat het vooral de liefde voor het spelletje is die Clijsters opnieuw naar de baan trok. Met een palmares als het hare, heeft ze niets meer te bewijzen. Haar aanstekelijke spelvreugde was al een handelsmerk; nu wordt het een onmiskenbare troef. Dit typerende positivisme zal Clijsters bovendien nog steeds tot publiekslieveling maken in menig toernooi; nog zo’n niet te onderschatten voordeel.

Onvoorspelbaarheid: de charme van het spelletje

Dubai toonde ons al dat de technische bagage, het inzicht en de grinta van een top vijf speelster nog steeds onaangetast zijn. Door de mand vallen is dus niet aan de orde. Bovendien zijn er weinig sporten waar de verrassing zo vaak toeslaat, dan in het damestennis. Iedereen kan winnen van iedereen. Met haar typische extra troeven zou het lot wel eens nét dat tikkeltje vaker in haar voordeel kunnen kantelen.
Redenen genoeg dus om minstens een motie van vertrouwen uit te spreken!

Jouw sportinzicht verzilveren? Ontdek de sportweddenschappen op Betway Sports.