Meteen ook de derde finale op rij voor de Antwerpenaren. Geeft de winning mood van de laatste weken hen vleugels? Of trappen de Leuvenaren de Kielse hoop voor een derde keer onder de graszoden?

Beerschot-Wilrijk: het moment van de waarheid

De Antwerpse fusieploeg verloor dus de twee vorige finales. In een havenstad weten ze ongetwijfeld: driemaal is scheepsrecht.
De verbetenheid die er in de vorige edities al afspatte, zal alleen maar zijn toegenomen. Verwacht dus een Beerschot-Wilrijk met het mes tussen de tanden, klaar om werkelijk alles te geven. Daar hebben ze op het Kiel zo hun redenen voor:

  • Vele spelers werden dit seizoen aangetrokken in de veronderstelling dat een juridische slag hen alsnog in de Jupiler Pro League zou brengen. Een vierde seizoen in de hel van 1B zou wel eens levensbedreigend kunnen zijn voor de club.
  • De optie van de groene tafel is er dit jaar niet; de promotie kan enkel op het veld worden afgedwongen.
  • Met een 9 op 9 hebben de ‘ratten’ de wind in de zeilen. OHL heeft het momentum tegen.
  • Assist koning en sterkhouder Raphael Holzhauser is wellicht opnieuw fit.

Alles bij elkaar zou dit wel eens de beste kans van de laatste drie jaren kunnen zijn.

OHL: voorbereiding in de luwte

De succesvolle eerste periode ligt ondertussen al een tijdje achter ons. OHLeuven is, lichtjes uitgedrukt, wat weggezakt. Een 0 op 9 bij de laatste drie matchen is natuurlijk geen ideale voedingsbodem voor vertrouwen, integendeel. Toch zijn ze in Leuven overtuigd van hun kansen:

  • Trainer Vince Euvrard trekt met de spelersgroep richting Spa om even volledig te herbronnen. Via een ministage van drie dagen bereidt OHLeuven zich daar voor op de promotiefinales. De boodschap is dus duidelijk: OHLeuven wil al het mogelijke doen om helemaal klaar te zijn voor dit cruciale duel.
  • De punten vielen dan wel tegen; de uitgekookte, ervaren rotten van OHLeuven staan er nog steeds. Euvrard toonde zich zeer tevreden over de recente prestaties van o.a. verdediger Kotysch, middenvelder Croizet en goalgetter Perbet… namen waarmee Beerschot-Wilrijk altijd rekening moet houden.
  • OHLeuven beschikt over de structuur én geschiedenis om een plek in de Jupiler Pro League te ambiëren.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.