Nu de Premier League terug in volle gang is na de lockdown, heeft Betway een belangrijke wijziging aangebracht aan de voetbalmarkten die wereldwijd worden aangeboden.

Vanaf 17 juni bieden we geen odds meer aan op de transfers van spelers via de markten 'voetbaltransfers' of 'de volgende club van spelers'.

Alan Alger, ons hoofd bedrijfscommunicatie, geeft een woordje uitleg over de beslissing.

Waarom stopt Betway met het aanbod van voetbaltransfermarkten?

Wij geloven om meerdere redenen dat dit de juiste manier van handelen is.

Eerst en vooral geloven we dat voetbalweddenschappen moeten gaan over wat er op het veld gebeurt. De FA heeft strenge regels voor weddenschappen en wij vinden dat het aanbieden van odds op spelertransfers naar specifieke clubs een grijze zone benadrukt die in het verleden voor problemen heeft gezorgd. Het wordt dus best als optie weggehaald.

Wanneer er honderden prijzen en markten worden aangeboden op de meeste wedstrijden, is dit voor ons een onderdeel van de voetbalweddenschapservaring dat wij graag zien verdwijnen.

Werd deze beslissing genomen door een bepaald voorval?

Zeer zeker niet. Dit is gebaseerd op een gevoel dat wij al enige tijd hebben. Voor ons moet verantwoord spelen gaan over wat er zich effectief op het veld afspeelt.

We doen dan ook beroep op onze concurrenten om zich bij ons aan te sluiten bij dit zelf opgelegde verbod.

Haalt u deze markten weg omdat Betway geld heeft verloren?

Dat is een eerlijke vraag, maar dat is zeker niet het geval.

We halen winst op deze markten, maar het is iets wat we bereid zijn op te offeren om te benadrukken hoe belangrijk het is voor mensen om te genieten van hun voetbalweddenschappen, op basis van de manier waarop het spel wordt gespeeld op het veld in plaats van de geruchten in de krant en op de televisie over spelers die van club veranderen.

Welke andere wijzigingen brengt Betway aan in hun voetbalmarkten?

We gaan ons sterk richten op het aanbieden van speciale markten voor spelers zodra de transfers bevestigd zijn.

Dus hoewel we geen transfermarkten meer zullen aanbieden, zullen we wel een aantal markten aanbieden over hoe een speler zal presteren als hij zich eenmaal bij een nieuwe club heeft aangesloten.

Nogmaals, dit is gebaseerd op onze wens voor klanten om op verantwoorde wijze te spelen gebaseerd op wat er zich op het veld afspeelt.

 

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.