De Vereniging zag vooral zwarte sneeuw in 2019. Het degradatiespook had zich dan ook comfortabel genesteld in de groenzwarte rangen. En toch: Wanneer de nood niet hoger kon zijn, bleek de redding plots weer nabij.

Bernd Storck: grote schoonmaak met grove borstel

Het bestuur van Cercle had na een dramatische seizoenstart genoeg gezien: exit Fabien Mercadal en welkom Bernd Storck. De norse Duitse strateeg bewees al o.a. bij Moeskroen dat hij het klappen van de zweep kent. Letterlijk: met ijzeren hand stuurde hij bij. Wie zich niet schikte, mocht beschikken. Het resultaat liet zich al snel voelen. Cercle Brugge speelde frivoler, gedisciplineerder ook, en maakte indruk… zonder evenwel punten te pakken. Die punten komen nu plots wel, waardoor De Vereniging weer alle redenen heeft om op het behoud te hopen.

De 9 op 9 van de hoop

Vriend en vijand waren het erover eens: dit Cercle verdiende vrijwel iedere match meer dan het kreeg. Het voetbal was niet slecht, goed zelfs bij momenten, toch bleven de punten uit. Berusting zou logisch zijn geweest, maar de ploeg bleef strijdvaardig. Ook directe concurrenten bleven op hun hoede: deze pech-reeks kon ieder moment ophouden… en zo geschiedde. Tussen 8 en 22 februari haalde groenzwart negen op negen; bijna een verdubbeling van het seizoentotaal.
Van de hel naar de hemel. De gedoodverfde degradatiekandidaat gaf de laatste stek zelfs door aan rechtstreeks tegenstander waasland-Beveren. Met nog drie matchen te gaan, ligt alles weer helemaal open.

Gehard in de loopgraven

Is Cercle nu gered? Dat nog niet. Het programma, met tegenstanders als Club Brugge en Gent, is nog steeds loodzwaar. De situatie is niet langer uitzichtloos; dát is belangrijk. De troepen van Storck zijn gehard door dit miserabele seizoen. De mentale weerbaarheid is overduidelijk groot. Bovendien heeft Storck een punt wanneer hij zegt dat achtervolgen voor hun directe concurrenten nieuw is. Waasland-Beveren en ook Oostende krijgen plots een nieuwe, weinig benijdenswaardige rol toebedeeld. Cercle heeft nu de wind in de zeilen én een psychologisch voordeel: de druk wordt weer mooi verdeeld onder alle staartploegen.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.