Dat is de laatste seizoenen wel wat anders. De wedstrijd tussen de Mauves en de Carolo’s op 18 december ontpopt zich tot een sleutelmatch die uitmaakt wie er aansluiting houdt met de top en wie richting rechterkolom moet kijken. Charleroi kampt na een droomstart met een sputterende motor en Anderlecht… kampt met zichzelf. Benieuwd wie het laken naar zich toe trekt!

Charleroi: dringend herpakken vereist

Charleroi heeft een zege nodig; dat is het minste wat je kan zeggen na de teleurstellende voortzetting van een seizoen dat spectaculair en veelbelovend startte. Een overwinning tegen het ‘grote’ Anderlecht zou de Carolo’s kunnen helpen om de rug weer te rechten en opnieuw naar boven te kijken. Ook al is Anderlecht niet meer de recordmeister van weleer; het blijft een scalp die iedere eersteklasser met veel plezier aan zijn gordel wil hangen. Wat er juist aan de hand is met Charleroi, dé ploeg van de seizoenstart, is moeilijk te zeggen. Wat wel zeker is, is dat sterkhouder Ilaimaharitra de confrontaties met onder meer Anderlecht moet missen na een drieste overtreding tegen Koita (W-Beveren). Dit is een zware aderlating.
We mogen veronderstellen dat Charleroi niet het type ploeg is dat de jeugdige paars-witte spelers graag bekampen. Hun organisatie, inzet en ervaring zal hun grootste troef worden. Voeg daarbij een extra verbetenheid tegen de Brusselaars en dit duel zou wel eens behoorlijk fel kunnen worden.

Anderlecht heeft driepunters nodig

Sporting Anderlecht blijft de gemoederen beroeren. Met een recordaantal gelijke spelen wordt de onduidelijkheid over het niveau alleen maar groter. Feit is wel dat Anderlecht zeer vaak een voorsprong teniet laat gaan. Dat wijst op onervarenheid en het fenomeen van te wisselvallige periodes in dezelfde wedstrijd. Wanneer alles klopt, tonen de Mauves dartelend voetbal en valt er niet naast het potentieel te kijken. Helaas klopt nooit álles, integendeel. Te veel matige individuele prestaties doen Anderlecht voorlopig de das om. Ook het collectief oogt niet altijd even solide. Het gemor verplaatst zich (uiteindelijk) nu ook richting de coach Vincent Company.
Vanaf nu is winnen simpelweg een absolute must. Lukt dit niet, dan dreigt alweer een teleurstellend seizoen en het is maar de vraag hoe lang de paars-witte aanhang dit nog pikt. Hun veeleisendheid is ondertussen al iets te lang op de proef gesteld.
Winnen tegen Charleroi; een rechtstreekse concurrent in de ranking, zou het gemor ietwat kunnen verstillen.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.