Club Brugge is op kruissnelheid en zou zomaar even de titel kunnen verzilveren nog vóór de play-offs van start gaan. Wordt Charleroi een logische scalp aan de Brugse gordel? Of rechten de Carolo’s de rug? Eén ding is zeker: Valentijns geschenkjes zullen door geen van beide teams worden uitgedeeld.

Brugge onverslaanbaar?

Het gaat goed met Club Brugge, erg goed. De landskampioen domineert soeverein op vrijwel alle fronten. Het spel is verzorgd, aanvallend én efficiënt, de kern maakt iedere trainer uit de JPL jaloers en ook de omkadering zit helemaal goed. Dat laatste werd nog maar eens geïllustreerd met de mooie transfers die zowel in- als uitgaand worden gerealiseerd.
De Nederlandse doelpuntenmachine Bas Dost toonde vanaf de eerste wedstrijd zijn waarde en scoort vlotjes in Brugse loondienst. Ook zomertransfers zoals Noa Lang bevestigen de uitstekende scouting. Zet daarnaast nog talent van eigen bodem en je hebt een absolute succesformule.
Zijn de Bruggelingen tegen Charleroi dan bij voorbaat gewonnen? Neen, daarvoor is Charleroi een veel te sterke ploeg… als ze hun potentieel waarmaken tenminste. Als Brugge minder presteert, heeft het doorgaans te maken met de sterke defensieve organisatie en efficiëntie van de tegenstander. In Charleroi zullen ze allicht weer het spel mogen maken, countervoetbal is immers de geliefkoosde spelstijl van de Carolo’s. Net dat gegeven kan deze wedstrijd in een thriller veranderen.

Charleroi floreert als underdog

De knappe seizoenstart van Charleroi was opmerkelijk. Alom beschouwd als een counterploeg die doorgaans toch ietwat onderschat werd, zagen ze hun spel steeds vaker uitmonden in een vlotte aaneenschakeling van offensieve hoogstandjes. Die onderschatting kan wel eens een bepalende factor geweest zijn. Zodra alle toppers van de eerste schrik bekomen waren, werden de Carolo’s teruggedrongen naar de loopgraven, al houden ze nog steeds zicht op een play-off 1 ticket. Het was waarschijnlijk even terug wennen, maar de vertrouwde spelstijl van Belhocine en de zijnen blijft een grote troef. De aanvallende kwaliteit bleef behouden, Golizadeh en Rezaï kregen zelfs het gezelschap van Lucas Theodorczyk, en ook defensief zijn ze versterkt uit de winterstop gekomen.
Brugge het spel laten maken en tussendoor gevat prikken: een wandelingetje in de comfort zone, zouden we denken.

Wanneer beide ploegen hun logische rol vervullen en dus spelen op maat van de eigen kwaliteit, dan is dit pleit nog verre van beslecht!

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.