Bepaalde clubs deden op de valreep nog interessante zaakjes. Wij zetten de meest opvallende verschuivingen die op de slotdag nog plaatsvonden op  een rijtje en kijken eens hoe de Belgische topclubs het er vanaf brachten.

Ijzersterke PSG

Vooral PSG en Galatasary waren op de slotdag nog erg actief. Het meest verrassende nieuws is ongetwijfeld dat sterspeler Neymar bij PSG blijft. Hij was al maanden aan het onderhandelen met de topclubs Real Madrid en FC Barcelona maar moet niet tot een overeenkomst gekomen zijn. Beide clubs konden de vraagprijs van PSG niet matchen. Neymar blijft komend seizoen dus gewoon in Parijs.

En er is nog meer goed nieuws voor PSG: Mauro Icardi wordt door Inter voor minstens één seizoen aan de Franse topclub verhuurd. Bij Inter springen ze sowieso een gat in de lucht nu Icardi hen verlaat. Het was geen geheim dat het al maandenlang niet meer boterde tussen de Argentijn en de Italiaanse topclub. De 26-jarige spits was na de komst van Romelu Lukaku dan ook volledig uit beeld verdwenen. Hij gaat dus voortaan bij PSG de concurrentie met Neymar, Mbappé en Cavani aan. Benieuwd wat dat zal geven!

Koopwoede van Galatasaray

De tegenstander van Club Brugge in de CL-groepsfase haalt Mario Lemina, middenvelder van Southampton en ex-speler ven Juventus, binnen. Maar ook Radamal Falcao en Florin Androne zakken komend seizoen naar Istanbul af. Vooral de komst van de Colombiaan Falcao doet veel stof opwaaien. De vurige spits haalde al meermaals uit naar scheidsrechters en kreeg vorige week bij Monaco nog een rode kaart. Hopelijk kan hij zijn temperament in Istanboel een beetje beteugelen. 

Hoe zit het bij ons?

Ook bij de Belgische topclubs draaide de transfermolen afgelopen zomer op volle toeren. Een overzicht van hoe het bij Club Brugge, Antwerp, Anderlecht, Standard en AA Gent zit.

  • Club Brugge verwelkomde maar liefst 9 nieuwe spelers. De grote aanwinst? De centrale verdediger Simon Deli die overkwam van Slavia Praag en een contract voor drie seizoenen tekende. Vriend en vijand zijn nu al geïmponeerd door de 27-jarige Ivoriaan.
  • Antwerp sluit onder andere Steven Defour, Kevin Mirallas en Manuel Benson in de armen. Het is vooral knap dat The Great Old die spelers binnenhaalde nadat de club op Europees vlak uitgeschakeld werd.
  • Anderlecht haalde net als rivaal Club Brugge een lading nieuwkomers binnen. Vooral van de nieuwe aanvaller Kemar Roofe wordt veel verwacht. Hij is een bewegelijke spits perfect past in het systeem-Kompany. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen bij Paars-Wit.
  • Standard speelt dit seizoen met een volledig nieuw elftal. De club heeft vroeg zijn transfers gedaan en is al een hele voorbereiding aan het trainen met de nieuwe ploeg. Michel Preud’homme heeft een mooie kern samengesteld waarmee hij het erg goed kan doen. Alle ogen zijn gericht op de kopbalsterke spits Felipe Avenatti
  • Ook in de Ghelamco Arena zaten ze niet stil. AA Gent heeft de 17-jarige flankaanvaller Dylan Mbayo weggesnoept bij Lokeren. Een jong talent die veel in zijn mars heeft en ons nog zou kunnen verrassen.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.