Op 2 september om 23.59 moeten de laatste handtekeningen gezet zijn. Voor welke spelers is er deze week nog witte rook?

  1. Steven Defour

De rode draad doorheen deze transferperiode? (Voormalige) Rode Duivels die terugkeren naar hun thuisland en weer deel gaan uitmaken van de Jupiler Pro League. Vervoegt Steven Defour, die momenteel bij Burnley FC speelt, het rijtje van Vincent Kompany en Simon Mignolet? FC Royal Antwerp toont al een tijdje interesse in de middenvelder maar een deal werd nog niet gesloten. Er wordt gespeculeerd dat de aankoopprijs van de gewezen Rode Duivel te hoog zou zijn voor de oudste ploeg van ons land.

  1. Kevin Mirallas

Na een seizoen verhuurd te zijn aan Fiorentina is Mirallas terug in Everton. Maar verder dan de tribune of de bank zal hij waarschijnlijk niet geraken. Om speelminuten te verzamelen, trekt hij dus beter naar een nieuwe ploeg. Volgens verschillende bronnen zijn zowel FC Royal Antwerp als Club Brugge geïnteresseerd in de Rode Duivel. Vooral Antwerp zou wel nog iemand kunnen gebruiken die hun aanval meer snelheid geeft…

  1. Jan Vertonghen

De naam van de Rode Duivel heeft afgelopen seizoen nog niet veel op het wedstrijdblad van Tottenham gestaan. Een bizarre situatie aangezien hij de voorbije 5 jaar één van de meest standvastige verdedigers geweest is. Zit er iets scheef tussen Vertonghen en Pochettino en de club? Blijft Vertongen nog een seizoen bij de Spurs of verlaat hij het schip?

  1. Neymar Jr.

Deze transferperiode wordt gekenmerkt door de soap die is ontstaan rond de Braziliaanse voetballer Neymar. Blijft hij nog een seizoen bij Paris Saint-Germain of wil hij vertrekken en is hij dus bereid om zijn loon te halveren? Elke topclub wil de 27-jarige sterspeler in zijn team maar niemand kan de aankoopprijs aan PSG betalen. De twee meest realistische transferopties voor Neymar lijken momenteel Barcelona en Real Madrid te zijn. De Braziliaan gaf in de pers aan dat zijn voorkeur gaat naar Barcelona. Hij noemde de ‘Remontada’ van Barcelona tegen PSG zijn mooiste herinnering uit zijn carrière. Een terugkeer naar Camp Nou zit er dus misschien wel in.

  1. Ousmane Dembélé

Als Neymar terugkeert naar Barcelona, dan zal Dembélé hoogstwaarschijnlijk een andere club moeten zoeken. De Spaanse pers meldde zelfs dat Barcelona Dembélé voor een prijsje wil verhuren aan Paris Saint-Germain in ruil voor Neymar. Barcelona hoopt zo tegemoet te kunnen komen aan de hoge transfersom die PSG voor ogen heeft. De vraag is alleen of PSG de handleiding zal vinden om het wisselvallige Franse talent te begeleiden.

  1. Christian Eriksen

De Deense spelmaker gaf een tijdje geleden al aan dat hij het bij Tottenham Hotspur gezien heeft en klaar is voor een nieuwe uitdaging. Tottenham stelt alles in het werk om een mogelijke transfer tegen te houden aangezien zij geen vervangers meer kunnen aantrekken. Verschillende media melden dat Real Madrid een bod neerlegde bij Tottenham. Eriksen zou hoog op het lijstje van coach Zinedine Zidane staan…

 

Welke club heeft volgens jou de beste transfers afgesloten? Bezoek Betway’s footballweddenschappen en deel jouw mening met ons.