Hoe zou het ondertussen zijn met Leandro Trossard? Het ex-goudhaantje van Genk was vorig seizoen alomtegenwoordig op de Belgische velden en schermen.

We praten met hem over zijn ervaring met de Croky Cup en zijn opinie over de Croky Cup 2020 finale. Bezoek Betway Sports om meer te lezen over de Croky Cup, je favoriete Belgische teams en voetbal wedden.

 

De beker: “Podium voor winners”

De finale van de Croky Cup wordt dit jaar beslecht door Antwerp en Club Brugge. Een ex- trainer tegen een lastige klant…

Trossard: “Ik hou wel van bekercompetities: weinig wedstrijden, grote inzet… als winnaar wil je altijd de finale halen. Antwerp kan het Club Brugge zeker lastig maken. Natuurlijk gun ik Philippe Clement nog een prijs. We sturen nog regelmatig berichtjes, zo heb ik hem ook gefeliciteerd met zijn benoeming tot coach van het jaar.”

In hoeverre dankt Racing Genk zijn titel aan Clement?

Trossard: “Het team speelde natuurlijk al twee/drie jaar samen. Jongens als Pozuelo, Malinovsky… de hele spelerskern was sterk. Clement heeft daar nog meer een ploeg van gemaakt”

Zijn er spelers in de Belgische competitie waartegen je graag of net niet graag aantrad?

Trossard: “Ik kijk uiteraard vooral naar mezelf, maar bijvoorbeeld Clinton Mata, toen nog bij Charleroi, was geen makkelijke opponent.”

In de FA Cup spelen grote ploegen meteen ook tegen de kleintjes; een goed idee?

Trossard: “Zeker, het is vooral mooi voor de kleinere clubs. Dat is net het leuke van zo’n bekerverhaal: er zijn altijd verrassingen.”

 

“In de Premier League ben je nooit echt favoriet”

Hoe heb je je transfer naar de Premier League verteerd?

Trossard: “Ik voel me hier goed. Het hielp zeker dat ik bij mijn debuut meteen kon scoren. Het is natuurlijk de beste competitie ter wereld: de lat ligt hier dus hoog. Bij geen enkele wedstrijd ben je op voorhand favoriet; toch wat anders dan in België.”

Heb je je ook fysiek moeten aanpassen?

Trossard: “Het is mijn stijl om zoveel mogelijk uit het duel te spelen en dat lukt ook hier aardig. De trainingen zijn wel wat fysieker: meer lopen, verdedigers zitten er sneller op… Er wordt hier ook meer toegelaten.”

Leef je nu harder voor je vak?

Trossard: “Zeker na mijn blessure in de herfst, ben ik nog bewuster gaan fitnessen en eten, ja. Er is hier sowieso veel aandacht voor de fysieke voorbereiding om blessures te vermijden.”

 

Vader, rode duivel, winnaar

Zien we je binnenkort in de nationale ploeg?

Trossard: “Als ik blijf spelen zoals nu: zeker wel. Ik wil blijven tonen dat ik die kans verdien. Tweemaal had ik pech met een blessure: dat was jammer. Ondertussen had ik al een goed gesprek met de bondscoach.”

Wat mogen we nog van jou verwachten dit seizoen?

Trossard: “Ik wil de ploeg aan zoveel mogelijk overwinningen helpen. Gezond blijven, mijn vrouw en zoontje koesteren en met Brighton & Hove Albion in de Premier League blijven: dat zijn de hoofddoelen.”

 

Het mag duidelijk zijn: Met zijn transfer naar de Premier League heeft Leandro Trossard niets aan ambitie ingeleverd, integendeel! Het luxeprobleem van bondscoach Martines neemt dus alleen maar toe. Tegelijk is het fijn om vast te stellen dat het Genkse dribbelwonder zijn roots nooit uit het oog is verloren…