Groep A belooft een echte nagelbijter te worden met vier teams die elk mogen uitgaan van hun eigen sterkte. Zowel Turkije als Italië, Wales en Zwitserland mogen dromen van groepswinst of het doorgaan naar de volgende ronde. Ze hebben immers allemaal stevige troeven en staan allemaal behoorlijk hoog op de FIFA ranking. We lichten de groep alvast even door:

Turkije: uit op revanche voor EK 2016

De troepen van Şenol Güneş hebben wat goed te maken. Het vorige EK raakten ze immers niet verder dan de groepsfase; een teleurstelling die bikkelhard aankwam in een land dat in 2008 nog de halve finales bereikte. Met speerpunt Cenk Tosun hebben ze alvast een trefzekere goalgetter in de rangen. Een talisman die de coach meenam uit zijn succesvolle jaren bij Besiktas. De spits werkt hard én heeft absoluut killer instinct.
De turken tekenden present in 5 van de 7 laatste EK’s. Zo’n vaste waarde laat zich wellicht niet zomaar opzij schuiven.

Italië: veel te verdedigen

De Azzuri zijn natuurlijk vaste prik in dit toernooi. Italië zorgde al menige editie voor vuurwerk. Zo ook in het vorige toernooi van 2016, waar ze in de kwartfinales de duimen moesten leggen tegen Duitsland: 6-5 na penalties. Coach Roberto Mancini bereikte al talloze gloriemomenten met clubs in eigen land, maar op het internationale toneel heeft hij nog één en ander te bewijzen. Dat zal hij ongetwijfeld ook willen doen. Met kilometervreter Marco Verrati (PSG) heeft hij in elk geval een draaischijf van wereldklasse ter beschikking. Hun voorbereiding was in elk geval indrukwekkend feilloos.

Wales: het (recente) verleden aan hun kant

Wales schopte het vorig EK tot in de halve finales, waar ze verloren van Portugal met 2-0. Geen schande voor zo’n ‘kleine’ voetbalnatie (die wel de derde-oudste ter wereld is). Met ene Gareth Bale of een Aaron Ramsey in de ploeg, mag je natuurlijk altijd dromen van grote successen. Bovendien toonden de Welshmen zich ook de voorbije wedstrijden als een matuur elftal. Ook de Belgen hadden er een kluif aan!

Zwitserland: sterk in groepsfases

Onder huidig coach Petkovic doorstonden de Zwitsers iedere groepsfase waaraan ze deelnamen. Winst in knock-out wedstrijden blijkt iets lastiger. Er is voor de Zwitsers één groot risico: de kans bestaat dat sleutelspeler Granit Xhaka té belangrijk is. Wanneer hij uitvalt, stuikt het spel van de in elkaar. Benieuwd of de coach hier al een oplossing voor vond!

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.