Toch kunnen de Rode duivels zich hierachter niet verschuilen; de verwachtingen zijn hooggespannen. Dit is het jaar om eindelijk te oogsten… misschien wel de laatste kans voor deze een gouden generatie. Denemarken, Finland en Rusland zijn geen kleintjes, maar op papier mogen ze de Belgen eigenlijk geen strobreed in de weg leggen. Een ‘haalbare groep’ dus, maar what’s in a name…

Denemarken: terug boven water

Het EK 2016 zullen ze in Denemarken allicht zo snel mogelijk uit de geschiedenisboeken willen vegen. Het nochtans gerenommeerde voetballand was één van de opvallende afwezigen. Er was een tijd dat het hele Deense team genoegzaam bekend was door vaste plekken in Europese topelftallen. Die tijd ligt achter ons. Dé hoop van de Denen ligt nu bij Christian Eriksen, topscorer in de kwalificatiereeksen én ploeggenoot van Romelu Lukaku. Wie weet heeft hij dus wat inside information

Finland: het ‘kleine’ broertje?

Over Finland is er eigenlijk opvallend weinig bekend. Ze kwalificeerden zich met 6 overwinningen tegenover 4 nederlagen en een doelsaldo van 16 tegen 10. Geen slechte cijfers dus, maar veel wijzer worden we daar niet van. Ook lichtgewicht Liechtenstein zat bijvoorbeeld in die groep. Man om in de gaten te houden is zonder twijfel topscorer Teemu Pukki, goed voor maar liefst 10 goals tijdens de kwalificatie. Hij is de man waarvan alle kansen afhangen voor dit team, dat sowieso vooral bestaat uit spelers in de binnenlandse competitie.

België: eindelijk raak?

Succescoach die al jaren op zijn post zit? Check! Team vol absolute supervedetten? Jazeker! Basisspelers klaar? Grotendeels wel! Het wordt door iedereen bevestigd: België is topfavoriet. Die rol zou de gemiddelde Belg vroeger helemaal in zijn schulp laten kruipen, maar deze generatie weet er wel raad mee. Als alle logica gerespecteerd wordt, dan worden de Rode Duivels Europees kampioen. Toch schuilt er hoe dan ook gevaar in zo’n duidelijke ambitie. ‘Alles of niets’ blijft een gevaarlijk gegeven in iedere sport en al zeker in voetbal! Gelukkig is het nagelbijten bijna voorbij!

Rusland: scherprechter van de groep?

Een oerdegelijk team; dat vat de Russische delegatie zowat samen. De knappe kwartfinale in het voorbije WK zegt voldoende. Rusland is altijd een taaie klant. Als mede-gastland zullen de jongens van Stanislav Cherchesov zich natuurlijk absoluut willen bewijzen. Trots, natie, glorie… een Rus is gevoelig voor die dingen. Met een captain als Artem Dzyuba, hebben ze meteen ook een doorgewinterde generaal op het veld. Absoluut een waardemeter voor de Rode Duivels!

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.