Met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië als tegenstanders weten de Nederlanders dat ze het slechter konden treffen. Toch is geen van deze ploegen te onderschatten. Elke ploeg op dit toernooi verdient deze plek. Oostenrijk en Oekraïne hebben bovendien al een tijdje postgevat in de internationale subtop.

Nederland: terugkeer langs de grote poort?

Het was van midden in de jaren ’80 geleden dat Nederland twee aaneensluitende toernooien afwezig was op het grote toneel. Toen werden ze meteen daarna Europees kampioen in ’88. Eenzelfde scenario is weinig waarschijnlijk, maar met Oranje weet je nooit. Voetbalvernuft is er traditioneel meer dan genoeg. Wat vooral een vraagteken blijft, is de maturiteit. Nederland is een ploeg in opbouw en deze deelname bevestigt de goed richting. Met Wijnaldum en Depay is er zeker ook ervaring, al zal Virgil Van Dijk gemist worden. Benieuwd hoe ver dit veelbelovende elftal het schopt!

Oekraïne: voor het eerst rechtstreeks geplaatst

Oekraïne plaatste zich voor de allereerste keer rechtstreeks voor een EK. In 2012 waren ze mede-gastheer en in 2016 versloegen ze Slovenië in de playoffs. Nu hebben ze het helemaal zelf verdiend! Met een Coach als Andriy Shevchenko mag dit eigenlijk niet verbazen. Als er iemand weet hoe je de weg naar doel vindt… maar zo simpel is het natuurlijk niet. Oekraïne heeft geen echte supersterren. Gent-speler Roman Yaremchuk was topscorer in de kwalificatiecampagne met 4 goals, dat zegt wel wat. Een underdog dus… die weliswaar altijd kan verrassen!

Oostenrijk: wordt goede lijn aangehouden?

Het is van in 1990 geleden dat Oostenrijk nog eens een wedstrijd kon winnen in een eindronde. Toen werden de USA met 2-1 wandelen gestuurd. Dat was drie decennia geleden; dringend tijd dus voor eerherstel. De ploeg zal wellicht niet meteen over de tegenstand walsen, maar heeft ondertussen toch een mooi parcours afgelegd. Een doelsaldo van 19 tegen 9 in de kwalificaties is allesbehalve slecht. Daar heeft Marko Arnautovic veel mee te maken. Hij speelt dan wel in China, maar voor zijn thuisland trapt de 32-jarige spits ze er nog steeds vlotjes in!

Noord-Macedonië: underdog met een scherpe hoektand 

Noord-Macedonië haalde dit toernooi na playoffs waarin het Kosovo en Georgië aftroefde. De statistieken geven aan dat het ietwat gelukkig mag genoemd worden, maar desalniettemin is ook dit een ploeg die wedstrijden kan winnen. Doelpunten, visie, strategie… op het veld hangt zowat alles af van sleutelspeler Goran Pandev. De aanvaller van Genua draagt dit team, al ontbolstert er bij Napoli volgens kenners een opvolger. Interessant om te volgen!

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.