De laatste maanden en weken werd duidelijk dat ons type elftal nooit onveranderd op de mat zal kunnen staan. Wat is het slechte nieuws? Waarom mogen we wel hoopvol zijn? Een bloemlezing over blessureleed, verrassende vormpeilen en een bondscoach die nooit zijn positieve ingesteldheid verloochent.

Blessures: deze spelers zorgen voor kopzorgen

Met zijn blessure aan de achillespees begin dit jaar, zorgt Axel Witsel ongetwijfeld voor een nieuwe… ‘achilleshiel’ op het middenveld. Een certitude, een rots in de branding, spelend op het allerhoogste niveau, die vervang je niet zomaar. De maturiteit en het inzicht van Witsel zullen gemist worden, dat is duidelijk. Zonder Witsel zijn de Rode Duivels een ander team, kwetsbaarder zelfs, al hangt alles af van zijn vervanger.

En dat is niet alles: ons uithangbord, Eden Hazard, wandelt al het hele seizoen in een sukkelstraatje. Geblesseerd, terug fit, te vroeg opgesteld, opnieuw geblesseerd… De berichten zijn weinig hoopgevend. Hazard blijft dus een groot vraagteken dit EK. Niet alleen zijn afwezigheid, maar ook zijn gebrek aan matchritme stemt vele kenners pessimistisch. Met een Hazard in topvorm krijgt de hele ploeg een vertrouwens-boost en begint iedere tegenstander te twijfelen. Nu is het zo dat we voorin over meer absolute wereldtoppers beschikken. De laatste kwalificatie- en vriendenmatches toonden aan dat we ook zonder Eden kunnen scoren. Toch zou het doodzonde zijn als we Hazard moeten missen…

De Bondscoach is echter zijn optimistische zelve; hij rekent op een perfecte timing en dus een Eden Hazard die net tegen het EK weer in bloedvorm zit.
Ook Dennis Praet, goed bezig bij Leicester, mist zijn voorbereiding, net als doelman Sebastiaan Bornauw.
Gouden joker?

Voorlopig mogen we blijven rekenen op kleppers als Mertens, De Bruyne, Lukaku, Tielemans, Alderweireld… Tielemans blijft maar groeien, Mertens blijft trefzeker en De Bruyne houdt zijn astronomische niveau op peil.

Om de blessure van Witsel op te vangen is er één naam die steeds luider door de wandelgangen galmt: Marouane Fellaini. Het boomlange breekijzer op het middenveld zou wel eens de perfecte vervanger kunnen zijn voor de solide Witsel. Zijn laatste match voor ons nationale elftal dateert van twee jaar geleden, maar als redder in nood zou Fellaini misschien toch zijn Duivels nog een laatste keer willen ontbinden. Hij wordt in elk geval met argusogen gevolgd door de staf, daar in China. Hij zou alvast een zeer fijne joker zijn. Mocht dit niet doorgaan, dan is ook Leander Dendoncker geen slechte optie. De middenvelder van Wolverhampton maakt grote sprongen en was sowieso al een betrouwbare pion.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.