Eén ding is zeker: in het voetbal heeft iedereen altijd een kans. Uitgaan van eigen kracht is hierbij evenwel een basisvoorwaarde. We belichten daarom even de sterkste troeven van de teams die in dit nieuwe seizoen onze driekleur mogen vertegenwoordigen.

Racing Genk: Klaar voor de Champions League?

Landskampioen Racing Genk onderging enkele fundamentele veranderingen; een trainerswissel, sterkhouders zoals Malinovsky en Trossard die vertrokken… Toch lijkt het DNA van de kampioenenploeg intact gebleven. Wat er ondertussen staat zou stevig genoeg moeten zijn om overeind te blijven, ook met deze wijzigingen.

Bovendien hebben ze bij Genk hoegenaamd niet stilgezeten op de transfermarkt. Al zo’n 25 miljoen euro werd geïnvesteerd om de uitgaande transfers te vervangen. De nieuwe namen zijn op zijn minst interessant te noemen.  De Colombiaan Cuesta is zonder twijfel een goede verdediger, Theo Bongonda is een verfrissende, inspirerende speler, Manuel Benson blijft groeien…

Mazzu en Haggi: Europese jokers

Genk is dus een degelijke ploeg gebleven in België, maar in Europa volstaat dit natuurlijk zelden als zekerheid voor succes. We mogen onze ploegen niet afrekenen op resultaten alleen. We mogen wel verwachten dat onze ploegen hun uiterste best doen en tonen dat er hier wel degelijk voetbalverstand, passie én verrassingen te bewonderen zijn.

Twee namen stemmen ons wat Genk betreft hoopvol: Mazzu en Hagi.

Felice Mazzu toonde zich als trainer van Charleroi een meester in het uitspelen van de underdogpositie. Charleroi was zo’n ploeg die altijd dat ietsje meer kon tegen betere ploegen. Topploegen waren altijd meer dan terecht op hun hoede wanneer ze Mazzu en de zijnen gingen bekampen. Ook Europees kan dit talent van de oefenmeester Genk wel eens van pas komen.

Er dartelt tegenwoordig een grote naam op het Genkse gras: Ianis Hagi. De Roemeense jongeling liet er geen twijfel over bestaan dat de kwalificatie van Genk voor de Champions League een grote rol speelde in zijn verrassende keuze voor de Limburgers. Hij wil in de voetsporen van zijn vader treden en zich Europees tonen past volledig in dit verhaal. Dat hij kan voetballen blijkt een understatement, dat hij zich zal dubbel plooien in de Europese campagne is een absolute zekerheid.

Club Brugge: een beproefd systeem op zoek naar revanche

Ook Club Brugge mag aantreden in de derde voorronde van het Europese kampioenenbal. Ondanks het vertrek van o.a. Denswil en Wesley is het verloop bij de Bruggelingen eerder beperkt gebleven. Het kader en de structuur zitten al enkele jaren goed. Tel daarbij enkele zeer beloftevolle inkomende transfers en je weet: Dit is een titelkandidaat die ook in Europa naar Belgische normen zou kunnen bekoren. De voetbal- én mensenkennis van oude bekende Clement vormen hierbij een surplus.

Okereke, een gebeten Vormer en geprikkelde geldingsdrang

De toptransfer van Okereke blijkt bij aanvang van de competitie de verwachtingen alvast in te lossen. Deze spits weet waar de goal staat en lijkt in staat Wesley te kunnen doen vergeten. Nog een belangrijke vaststelling: kapitein Ruud Vormer, die vorig seizoen af en toe in de clinch ging met Leko, lijkt zich beter te voelen bij de aanpak van Clement.

Wat wellicht doorslaggevend zal zijn dit seizoen, meer nog dan de individuele kwaliteit en gemoedsgesteldheid van spelers, wordt de gebetenheid van de ploeg na hun tweede plek vorig seizoen. Voor Brugge voelde dit aan als een vernedering en ze zullen alles in het werk willen stellen om te tonen dat ze beter zijn dan Genk. Aan grinta heeft het Club Brugge nooit ontbroken, maar dit seizoen zou dit wel eens een gamechanger kunnen worden, zeker op het prestigieuze Europese toneel.

 

 Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina