Of is dit een logische evolutie? En in hoe verre mogen we de zebra’s bij de titelkandidaten rekenen? Een analyse…

Een droomstart

Charleroi schoot dit seizoen als een pijl uit de startblokken. De jongens van Belhocine realiseerden een historisch competitiebegin met maar liefst 18 op 18 punten; een perfect rapport. De laatste drie twee matchen waren weliswaar iets minder, met één punt op zes en een Europese uitschakeling, maar Charleroi prijkt nog steeds bovenaan het klassement. Die detente was allicht onvermijdelijk en doet niets af aan de vrees die de Carolo’s nu iedere topploeg inboezemen. Het voetbal oogt in ieder geval indrukwekkend efficiënt.

Stabiele groeicurve

De hand van trainer en ex-voetballer Belhocine is overal voelbaar. Belhocine is een realist die exact weet wat zijn team kan… en wat niet. Dat schept duidelijkheid en vooral: vertrouwen. Zowat iedere kans gaat tegen de netten; met toeval heeft dit niet veel meer te maken. Het belangrijkste verschil met het ‘vroegere’ Charleroi is ongetwijfeld de stabiliteit. Nog niet zo lang geleden waren de zebra’s een ploeg die aan de lopende band spelers aantrok en liet vertrekken. Niet zo onder Belhocine. Het geduld en vertrouwen in de intrinsieke klasse van spelers rendeert nu maximaal. Denk maar aan spelers als Rezaei en Morioka. De routineuze combinaties die ze nu op de mat leggen, ademen wederzijds en blindelings vertrouwen.

Geen romantiek, wel realisme

Het geduld loont dus. Geen irrationele escapades met pseudovedetten, maar diepgaande investeringen in jeugd en spelersloyaliteit. Voor champagnevoetbal moet je dan ook niet in Charleroi zijn. Karim Belhocine was vooral een efficiënte speler, zonder franjes. Dat straalt nu af op de hele ploeg. Een stevig defensief blok; daarmee begint alles. Vanuit dit blok kunnen de, dit seizoen opvallend creatieve, offensieve krachten vol vertrouwen uitbreken.
Deze nuchterheid en continuïteit oogt veelbelovend. De Carolo’s zullen niet snel meer gaan zweven. Flitsen doen ze echter wel.
Wie hen bezig ziet kan moeilijk geloven dat de ploeg qua spelerskern amper op de zevende plek staat qua marktwaarde (29,9 miljoen euro). De chemie, of beter ‘magie’, overstijgt dus de droge cijfers. Zoiets leidt wel vaker tot sprookjes die langer duren dan enkele matchen.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.