We zouden het niet kunnen zeggen. Maar laten we alvast eens kijken naar de zes play-off 1 ploegen van vorig seizoen. Maakten zij hun huiswerk op tijd? En hoe staat het met hun kansen om dit seizoen opnieuw in play-off 1 aan te treden? Een stand van zaken.

Landskampioen Genk zet kampioenenroes verder

KRC Genk is het seizoen alvast goed gestart met het binnenhalen van de tweede Supercup. De nieuwe coach Felice Mazzu debuteerde zo meteen met een overwinning. De ploeg speelt opnieuw goed voetbal en zag er ook nog heel herkenbaar uit in vergelijking met vorig seizoen. Ze misten eigenlijk enkel Trossard en Malinovski. Heynen, Piotrowski en de gegeerde Berge vormden de driehoek op het middenveld, achterin stond aanwinst Cuesta en Benson mocht toveren op de flank. Genk kan binnenkort ook nog beroep doen op nieuwe aanwinst Theo Bongonda.

 

Club Brugge lijkt stilaan klaar voor nieuw seizoen

Club Brugge won van Sporting Lissabon en lijkt dus stilaan klaar voor de aftrap van het nieuwe seizoen. Maar ondertussen is er wel nog werk aan de selectie van coach Philippe Clement. Zo zou de vice-kampioen onder meer nog op een nieuwe aanvaller mikken nu Wesley naar Engeland vertrok. Langs de andere kant heeft Brugge dan weer een probleem met Nakamba: de Zimbabwaanse international wil naar Aston Villa en kan dus nog vertrekken. Club Brugge, vorig jaar tweede in de stand, zal aantreden met grotendeels dezelfde ploeg als vorig seizoen en zal dus naar alle waarschijnlijkheid opnieuw meestrijden voor de titel.

 

Hoge verwachtingen in Anderlecht door komst 2 grote namen

Wat te zeggen van Anderlecht? Paars-Wit deed het vorig seizoen allesbehalve goed en kende dus een slecht seizoen. Maar met Vincent Kompany als nieuwe speler-trainer en ook de Fransmans Samir Nasri (ex-Arsenal) haalden ze alvast serieuze versterking binnen. Vincent Kompany wacht de loodzware taak om RSC Anderlecht als manager opnieuw naar de top te brengen. Daarnaast moet hij er ook staan als speler. Nasri, de 32-jarige Fransman moet straks één van de steunpilaren van het nieuwe Anderlecht worden. De vraag is of dat ook echt gaat lukken want Nasri kampt op dit moment nog met een conditionele achterstand. Daarnaast haalde Anderlecht ook nog enkele andere spelers, maar het is natuurlijk afwachten wat zij zullen brengen. Enkele spelers vertrokken ook.

 

Trainer Preud’homme bouwt verder aan Standard

Standard Luik heeft al verschillende spelers binnengehaald en lijkt bijna klaar te zijn voor komende seizoen. Met een fitte Oulare, met Avenatti en Emond kan Preud'homme kiezen voor een systeem met één of twee spitsen. Op de flanken werden Boljevic en Limbombe aangetrokken. Michel Preud’homme zegt alvast zijn groep hard te laten werken en structuur in de ploeg te pompen. Een pluspunt voor de Luikenaars is zeker de duidelijkheid aan de top van de club. Iedereen schaart zich als een man nu achter michel Preud’homme. Maar met Marin en de wispelturige Djenepo ging er wel wat creativiteit verloren en dat moet worden opgevangen.

 

AA Gent haalt zwaar uit op transfermarkt

AA Gent is bezig aan een drukke transferzomer. De club zet vooral zijn ambities kracht bij met de (terug)komst van de transfervrije Laurent Depoitre: tweevoudig topschutter van de Buffalo’s in de succesvolste seizoenen uit de clubgeschiedenis. Hij moet straks al de achtste zomertransfer van AA Gent worden. De komst van Depoitre is meteen ook het bewijs dat voorzitter Ivan De Witte en algemeen manager Michel Louwagie ambitieus zijn. Depoitre van AA Gent weer een echte topclub maken.

 

Kan Antwerp zijn goede seizoen bevestigen?

Antwerp speelde vorig seizoen een sterke reguliere competite en eindigde in de play-offs op plaats 4. De vraag is of Antwerp en trainer Bölöni dit seizoen kunnen bevestigen, of zelfs beter kunnen doen. Dieumerci Mbokani, een belangrijke pion voorin, bijft alvast waar hij is. Ritchie De Laet keert terug naar zijn vertrouwde stekje, met de Nigeriaan Junior Pius (Paços Ferreira) werd er nog defensieve versterking gehaald. Voor Jelle Van Damme was er geen contractverlenging. Antwerp heeft met Refaelov en Hairemans al creatieve middenvelders rondlopen en denkt ook aan Cristian Benavente. Hairemans vertrekt mogelijk nog. Kan Antwerp de kloof op de G5 dichten en een vaste klant voor play-off 1 worden? We weten het op het einde van dit seizoen.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.