RSC Anderlecht terug naar de top loodsen als manager, en er ook staan als speler blijkt geen eenvoudige combinatie voor Kompany, zo bleek tijdens de voorbereiding. In de oefenwedstrijd in Hamburg op zaterdag 20 juli geraakte paars-wit niet verder dan 2-2 gelijkspel. Toch houdt hij de moed erin. "Ik ben ultrapositief over het voetbal dat we in de voorbereiding gebracht hebben", liet Kompany na de wedstrijd optekenen.

Maar de speler-manager lag zelf aan de basis van de 1-0, waar hij aan de rand van de eigen zestien eerst met een knappe schijnbeweging zijn tegenstander omspeelde, maar daarna de bal te ver van zijn voet liet glippen. Hij zette iets te enthousiast een tackle in en maakte een overtreding. Vanuit de vrije trap werd er gescoord.

De ploeg van Kompany kon niet overtuigen, maar hij vraagt om tijd en geduld. “Zondag ontvangt paars-wit Oostende voor de opener van het nieuwe seizoen. "Er is een visie. Dan moet je ook leven met de consequenties,” zo zei hij. “Het is nu gewoon een kwestie van finetuning. Eerst moet er goed voetbal zijn, dan volgen de resultaten vanzelf", besluit hij.

Op enkele trainingen na zit de voorbereiding er volledig op, en het startschot van seizoen 2019-2020 wordt binnenkort officieel gegeven. RSC Anderlecht komt zondag in actie tegen KV Oostendee, waar het de typeploeg van Kompany tentoon zal stellen. De fans van paars-wit zitten met veel vragen die de speler-manager voorlopig stug onbeantwoord laat. Zal Kompany zichzelf opstellen, welke verrassingen zullen er te zien zijn? "Ik weet het echt nog niet,” vertelde hij de pers. “Ik heb vijftig spelers, hé.”

De gokkers lijken in ieder geval meer vertrouwen te hebben in Kompany dan veel voetbalanalysten. Met 1.36 vs 8.00 voor een win voor Anderlecht of Oostende zondag, met nog 5.00 voor een gelijkspel, lijkt het alsof veel spelers er vanuit gaan dat de Kompany deze wedstrijd wel naar zijn hand zal kunnen zetten.

Ook voor de rest van het seizoen lijkt het vertrouwen in Vince’s nieuwe visie voor Anderlecht aan te slaan. "Ik wil proberen zo snel mogelijk kampioen te spelen met mooi voetbal. Ik kan me niet voorstellen dat de twee niet samengaan bij Anderlecht,” liet hij optekenen.

Het zal dit seizoen duidelijk worden of Kompany erin slaagt om de daad bij het woord te voegen. Het is in ieder geval reikhalzend uitkijken naar de wedstrijd tegen Oostende zondag.

 

 Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina