De trots van Trossard

De intrede van Leandro Trossard bij Brighton & Hove Albion in Engeland was er één langs de grote poort. Al bij zijn debuut deed de ex-Genkie de netten tot tweemaal toe trillen. Eén doelpunt werd afgekeurd, het andere was wel geldig. Een binnenkomer van formaat dus… en meteen de ideale manier om zich perfect te integreren als speler met een meerwaarde. Trossard bevestigt:

“Dat was inderdaad een goede manier om mijn Premier League droom in te zetten. Het vertrouwen kreeg meteen een mooie bevestiging. Uiteindelijk is dit de beste competitie ter wereld, dus het was belangrijk om meteen alle twijfels weg te spelen”.

Bezoek Betway Sports om meer te lezen over de Genk, Brighton & Hove, je favoriete teams en voetbal wedden

Leven voor het vak

De fijnbesnaarde aanvaller moet het vooral hebben van zijn lichtvoetige wendbaarheid en accuratesse. In een fysieke competitie als de Premier League is dit geen evidentie: “Het klopt dat verdedigers hier meer durven; ze komen ook met meer weg. Het is altijd mijn stijl geweest om duels zoveel mogelijk te vermijden en dat lukt mij ook hier best goed. Sinds mijn blessure in september leef ik nog harder voor het vak en bezoek ik de fitness nog frequenter. Dat wordt hier ook verwacht; je moet zorgen dat je klaar bent voor de zware wedstrijden. In de Premier League ben je namelijk nooit op voorhand uitgesproken favoriet, er wordt geknokt voor ieder punt”.

Duivel uit zijn doosje?

Tot tweemaal toe zag Trossard een selectie voor de nationale ploeg gestuit door blessures. Betreurenswaardig, want hij weet dat hij zijn plek in deze groep vol toppers waard is. Dat bewijst hij ook weer dit seizoen. “Er waren er ongetwijfeld die er nog aan twijfelden, maar ik greep iedere kans aan om mij te tonen. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat ik een meerwaarde ben voor de Rode Duivels. Ik hoop en reken dus op mijn kans. Ondertussen blijf ik mij bewijzen voor Brighton & Hove Albion. Zoveel mogelijk goals en assists: dat is mijn doel. We moeten onze plek in de Premier League veilig stellen. Verder wil ik vooral gezond blijven. Naast mijn zoontje en vrouw blijft dat uiteraard het allerbelangrijkste.”