In Lommel klinken de spontane vreugdekreten alvast oorverdovend. Dat zou wel eens helemaal terecht kunnen zijn!

Select clubje

Het blijft een verrassend gegeven: een voetbalgrootmacht die zich verbindt aan een relatief bescheiden Belgische club… uit 1B nog wel. Toevallig is dit echter niet. Bij De City Football Group zochten ze al een tijdje naar een partner om ook in België vaste grond aan de voet te krijgen.

Lommel vervoegt een select gezelschap met o.a. New York City (VS), Melbourne City (Aus), Yokohama Marinos (Jap), Montevideo City Torque (Uru), Girona FC (Spa)… De Manchester City Football Group is een kracht om rekening mee te houden.

Zware onderhandelingen met een wereldspeler

De onderhandelingen waren naar verluid stevig, maar constructief. Dat mag ook verwacht worden wanneer je met een absolute wereldspeler aan de tafel schuift. Voor Lommel bevestigt dit vooral het professionalisme van het nieuwe moederschip. De blijdschap wanneer alles in kannen en kruiken was, loog er in elk geval niet om. VZW-voorzitter Paul Kerkhofs: “Het was een spannende race tegen de klok, maar we zijn trots hier iets unieks te kunnen realiseren”. Ook de gemeente en haar burgemeester zijn uiteraard opgetogen met deze witte rook die ongetwijfeld de naburige horeca en economie een boost zal geven. Maar wat betekent dit voor de identiteit van de club?

Waarom Lommel?

Ons land heeft de laatste jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd. De tandem Company-De Bruyne had in Manchester natuurlijk al indruk gemaakt. Dat zeggen ook de nieuwe spelers die overkomen uit Engeland. Zij beschouwen Lommel niet als een dochterploegje, maar als een gelijkwaardige zusterploeg (de verhoudingen weliswaar in acht genomen).

De gezamenlijke blik richt zich op een toekomst waarin alle betrokkenen elkaar versterken. In Manchester worden naar verluid vooral de cultuur van Lommel, de opleidingsfaciliteiten en het engagement voor de ontwikkeling van de jeugd hoog ingeschat. “We kijken ernaar uit om van hun aanpak te leren en de club te helpen evolueren in de komende maanden en jaren"; zo klinkt het daar.

Krijgen we er weldra een Belgische grootmacht bij? Of wordt het een eerder bescheiden gezondheidskuur? Het één zou wel eens tot het andere kunnen leiden…

 

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.