Opmerkelijk: het akkoord tussen beide topclubs stipuleert dat Meunier nog wel de Champions League campagne bij PSG mag afwerken. De Parijzenaars zijn zich blijkbaar bewust van de aderlating.

Een Belgische enclave

Meunier is zelf behoorlijk opgezet met zijn transfer. In Dortmund vindt hij zekerheid, professionaliteit én ambitie. Bovendien vervoegt hij er twee collega-Rode Duivels: Thorgan Hazard en Axel Witsel. De nummer twee van Duitsland wordt zo een beetje hofleverancier voor onze nationale ploeg. Een goede zaak voor alle betrokkenen, want alle drie mogen onze landgenoten zich basisspeler noemen in Dortmund én bij de Rode Duivels. Het kan hun vormpeil en matchritme alleen maar ten goede komen.

Club Brugge in’t groot

De robuuste Ardennees geeft ook aan dat hij in Dortmund een beetje zijn oude liefde Club Brugge terugvind, zij het uitvergroot op alle fronten. Hij houdt van de werklust, de mentaliteit en de loyaliteit van de supporters: stuk voor stuk elementen die zijn beslissing mee hebben gestuurd. Meunier staat alom bekend als een ras-atleet; het toonbeeld van grinta. Zijn integratie in het team van Lucien Favre zal weinig tijd vergen. Op zijn facebook pagina blijkt alvast dat Meunier zich helemaal in zijn sas voelt.

Posted by Thomas Meunier on Wednesday, July 1, 2020

 

Champions League afwerken

In Parijs zullen ze ongetwijfeld wel weten waarom ze het contract van Meunier niet verlengden, maar de leemte die hij achterlaat ontgaat het clubbestuur allerminst. PSG maakt nog steeds kans op de Champions League en een doorgewinterde soldaat als Meunier is in deze fase eigenlijk onmisbaar. Daarom bereikten de Parijzenaars een akkoord met Dortmund om de Belg toch inzetbaar te houden voor de afronding van deze campagne. Een uitzonderlijke overeenkomst die veel zegt over het belang van Meunier als bepalende pion.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.