De Hongaarse voetbalbond (MLSZ) besliste om op 30 mei het seizoen 2019-2020 van de Hongaarse eerste klasse opnieuw op te starten. De eerste halve finale van de Hongaarse beker wordt al een week eerder gespeeld. Opnieuw een opsteker dus voor iedereen die snakt naar zijn portie sportieve spanning!

Speeldag 26, dag van de heropleving

Ook de MLSZ zag zich genoodzaakt om na de 25e speeldag alle wedstrijden en trainingsprogramma’s op te schorten omwille van de Coronacrisis. Afgelopen week heeft de regering echter een decreet uitgevaardigd waardoor sportevenementen vanaf eind mei in heel Hongarije opnieuw kunnen plaatsvinden, zij het wel zonder toeschouwers. 25 van de 33 speeldagen werden al afgewerkt; nog 8 te gaan dus.

Zowel de titel als de degradanten nog onbekend

Het Hongaarse kampioenschap, de OTP Bank League, wordt momenteel aangevoerd door recordkampioen Ferencváros. Fehérvár bezet de tweede stek. Het verschil tussen beide teams bedraagt nu slechts 3 punten. Ferencváros heeft wel nog twee afgelaste wedstrijden te goed en is dus momenteel favoriet voor de titel. Met respectievelijk Debrecen en Paksi als eerste tegenstanders, treffen Ferencváros en Fehérvár alvast een haalbare opponent, maar het blijft voetbal.

Onderaan wacht Kaposvári Rákóczi FC troosteloos op de nu al zekere degradatie. Wie de tweede zakker wordt is minder voorspelbaar. De voorlaatste plek wordt gedeeld door Zalaegerszegi TE en Paksi FC. Beide teams hebben 28 punten, maar ook daarboven zijn de marges dun.
Zowel de winnaar als de tweede degradant moeten dus nog bepaald worden… de spanning is dus te snijden!

Ook bekervoetbal opnieuw op het menu

De terugwedstrijden van de halve finale van de Hongaarse beker staan 23 en 26 mei op het programma, de finale volgt op 2 juni. Vier teams strijden nog om de ‘Magyar Kupa’: Mezokovesd-Zsory, Fehervar, MTK Budapest en Honved.
Fehervar heeft dus best nog een zwaar programma. Zal dit hen parten spelen in de titelstrijd? Zetten ze alles op de beker? Of is het feit dat Ferencváros al uit de beker ligt een teken aan de wand? Deze en andere vragen worden in de komende weken beantwoord.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.