Eindelijk weer live voetbal van leer en zweet, vlees en bloed. We brengen je alvast even ‘up to speed’ rond dit, naar goede gewoonte, spektakelrijke Duitse voetbalfeest.

De top 5 op een zakdoek

Voetbal is een simpel spel… en op het einde wint Bayern München. Zou het zo simpel zijn? Met nog negen speelrondes op het programma gaan we daar allerminst van uit. Momenteel staat Der Rekordmeister weliswaar op de eerste plaats, maar veel overschot hebben de jongens van Hans-Dieter Flick niet. In München voelen ze de hete adem van Borussia Dortmund in de nek.

Kort gezegd is bovenaan het klassement alles nog mogelijk. De top vijf ligt erg dicht bij elkaar. Naast Bayern München en Borussia Dortmund zitten ook RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen nog volop in de titelrace. Achter Leverkusen gaapt een kloof van tien punten.

Wie heeft de beste papieren?

We zoomen even in op de top drie en hun onderlinge verhoudingen dit seizoen:

Bayern München
Binnen drie speeldagen is het zover: dan kruisen de nummers één en twee de degens. Het mentale voordeel ligt wellicht in München, want de heenwedstrijd eindigde op 4-0 voor Die Bayern. De eerste horde voor Bayern wordt FC Union Berlin; in theorie een hapklare brok. Leipzig komen ze dit seizoen niet meer tegen. Met twee gelijke spelen gaven beide ploegen elkaar dit seizoen geen duimbreed toe.

Borussia Dortmund
Naast de clash thuis tegen München staat er op de voorlaatste speeldag voor de Borussen ook nog een wedstrijd tegen RB Leipzig op het programma. Wanneer de verhoudingen intact blijven, zou dit wel eens een beslissende partij kunnen worden. Starten doen ze in Dortmund tegen Schalke 04; meteen een goede test.

RB Leipzig
Ook in Leipzig zijn ze er allicht niet rouwig om dat ze Bayern München dit seizoen niet meer tegenkomen. Negen wedstrijden in de Bundesliga kunnen nog veel veranderen, maar het programma oogt haalbaar. Reden te meer om de match tegen Dortmund als moneytime te beschouwen. Eerste tegenstander na de heropstart is Freiburg. De heenmatch werd verloren, dus Leipzig staat best meteen op scherp!

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.