Na de binnenkomst van clubs in (en in sommige gevallen het vertrek uit) de Eerste klasse A in de zestiende finales, is het nu tijd voor de achtste finales. En er zijn meerdere pareltjes om naar uit te kijken.

De loting vond meteen plaats nadat Westerlo verrassend hoogvlieger Antwerp met 2-1 versloeg. Westerlo werd beloond voor de overwinning tegen de Great Old met een thuismatch tegen het Leuven van Marc Brys. Kan Jonas De Roeck opnieuw een zege boeken tegen een topper of gaat OHL door naar de kwartfinales?

Diezelfde woensdagavond van 1 december staan er nog vijf andere Croky-duels op het programma. Voor de eerste reist Zulte Waregem naar Luik, waar ze het opnemen tegen Eupen. Beide clubs overleefden hun laatste matchen tegen lager geplaatste tegenstanders. Eén van de hoogtepunten daarvan was de penalty van Jelle Vossen voor Zulte in de laatste minuut tegen RWDM Molenbeek.

Tweedeklasser Lommel komt deze avond in actie tegen Gent. Hun doel is om weer een eersteklasser naar huis te sturen, nadat ze in de vorige ronde Charleroi op strafschoppen versloegen. In het AFAS-stadion neemt Mechelen het op tegen Cercle Brugge en de beloning van Oostende voor hun 8-1 bombardement tegen Onhaye, is een lastig uitduel in Kortrijk.

De laatste aftrap op woensdagavond zou wel eens de belangrijkste match van de hele ronde kunnen zijn: titelverdediger Genk tegen de landskampioen Club Brugge. Aan het begin van het seizoen won Club de finale van de Belgische Supercup met 3-2. Lukt het blauw-wit om revanche te nemen in hun strijd om de Croky Cup?

De volgende avond staat Standard Luik tegenover Beerschot in de laatste match van deze ronde. Een overwinning kan de katalysator zijn om het seizoen van de winnende ploeg nieuw leven in te blazen.

Maar voor het allemaal zover is, staat negenvoudig winnaar Anderlecht op dinsdag 30 november nog voor een lastige opgave bij RFC Seraing voor de eerste match in de achtste finale.

Wie baant zich een weg naar de kwartfinales?

Ga voor de meest recente odds en de beste markten voor de achtste finales en verder naar Betway voetbal wedden, de officiële wedpartner van de Croky Cup.