De topspits Paul Onuachu stond hoog op het verlangslijstje van RSC Genk. De twee topclubs zijn toch tot een overeenkomst gekomen: Paul Onuachu versterkt tot 2024 het aanvallende compartiment van Racing Genk. Coach Felice Mazzu voegt met de Nigeriaanse spits een uniek profiel toe aan zijn ploeg.  

Onuachu toonde zijn capaciteiten in Deense club

Paul Onuachu was al sinds 2012 eigendom van het Deense FC Midtjylland. Hij speelde er 181 wedstrijden, maakte 74 goals en 23 assists. Cijfers waar veel spitsen alleen maar van kunnen dromen. In het seizoen 2014-2015 werd hij tijdelijk uitgeleend aan de Deense tweedeklasser Vejle Boldklub waar hij 13 matchen speelde en de bal 5 keer in het doel knalde.

Veelzijdige reus

Een topper van formaat dus. En dat mag je ook letterlijk nemen. De 25-jarige Nigeriaan is 2,01 meter lang, wat hem zowel sterk maakt in duels op de grond als in de lucht. Hij is erg snel voor zijn lengte, heeft een fantastische dribbel in de voeten, kan de bal perfect onder controle houden en wint praktisch elk kopbalduel. Het zijn die capaciteiten die van Onuachu een dure vogel maken.

De kogel is door de kerk

Maar Racing Genk was sowieso niet van plan om 12 miljoen euro voor de spits op tafel te leggen. De Limburgers zouden uiteindelijk maar 6 miljoen euro plus bonussen betaald hebben voor de Nigeriaan.

Felice Mazzu neemt vliegende start

Met deze transfer toont de nieuwe coach Felice Mazzu dat hij er perfect in slaagt om vertrekkers door waardige spelers te vervangen. Mazzu treedt zo in de voetsporen van zijn voorganger Philippe Clement. De succestrainer lag ook goed in de groep en stond dicht bij zijn spelers. Bij Mazzu is dat niet anders. De nieuwe coach, die geboren en getogen is in Charleroi, steekt zowel moeite in het ontwikkelen van de groep als van de individuen. Vooral dat tweede is belangrijk bij Genk aangezien de club voornamelijk uit jonge spelers bestaat.

RSC Genk verwacht veel van Mazzu

Mazzu tekende een contract in de Luminus Arena voor onbepaalde duur. Dat hij een topcoach is, bewees hij al bij Sporting Charleroi, waar hij de afgelopen zes seizoenen aan de slag was. Hij zette mooie resultaten neer en zorgde voor continuïteit. Zijn inspanningen werden beloond met de Trofee Raymond Goethals (2017) en de titel van Trainer van het Jaar (2018). Bij Racing Genk hopen ze dat Mazzu de ploeg stabiliteit kan brengen.

Blijft Samatta trouw aan Racing Genk?

Er wordt gespeculeerd dat Mazzu Onuachu in huis haalde om het eventuele vertrek van topschutter Ally Samatta op te vangen. Men gaat ervan uit dat hij de club eind deze maand nog verlaat. Het gerucht doet de ronde dat Racing Genk 16 miljoen euro voor Samatta vraagt. De prijs die zij niet wouden neerleggen voor Onuachu. De club hoopt zo geïnteresseerde clubs af te schrikken. Het wordt nog spannend aangezien een aantal Russische clubs ver willen gaan voor Samatta. Met de aankoop van Onuachu is het huiswerk van RSC Genk nu wel afgerond.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.