Mignolet maakte in 2018-2019 weinig minuten. Het was hoog tijd dat hij op zoek ging naar een nieuwe werkgever. Club Brugge toonde interesse en haalde de internationale klassedoelman binnen.

Na zes seizoenen tijd voor iets nieuws

In 2010 ruilde Mignolet STVV voor Sunderland en verkaste drie jaar later naar Liverpool. Daar moest hij de laatste twee seizoenen genoegen nemen met de status van reservedoelman. Liverpool wilde twee topkeepers maar op die positie kan je niet veel roteren.  En Mignolet was de dupe…

Club Brugge trekt met Mignolet de kaart van standvastigheid

Na zes jaar, 204 wedstrijden en een eindzege in de Champions League houdt de Belgische doelman het voor bekeken bij de Reds. Mignolet tekende een contract van vijf seizoenen bij Club Brugge. Met zijn transfer is maar liefst zeven miljoen euro gemoeid. Blauw-zwart haalt zo nog wat forser uit op de transfermarkt. Eerder deze zomer werden de toptransfers van Simon Deli, David Okereke en Percy Tau al bekend gemaakt.

Maar de transfer van Mignolet is toch heel bijzonder. Club Brugge was sinds het vertrek van Mathew Ryan in 2015 actief op zoek naar een keeper die zijn niveau haalt. Met Mignolet lijkt dat doel behaald. Zijn taak de komende seizoenen? Zorgen voor standvastigheid.

Eerste match achter de rug

Mignolet heeft er zijn eerste match bij zijn nieuwe club al opzitten. Hij gelooft in zijn ploeg die hij eerder in de media ‘een bende strijders’ noemde. Hun eerstvolgende doel is de twee voorrondes in de Champions League overleven om vervolgens te mogen meestrijden in de poules. Mignolet gelooft duidelijk in blauw-zwart.

Heisa rond zijn nieuw rugnummer

Bij de Reds speelde Mignolet met het nummer 22 op zijn rug. Nummer 1 (Karlo Letica) en 22 (Ethan Horvath) waren sowieso al bezet, waardoor hij een ander nummer moest kiezen. De 31-jarige doelman betrad het veld met het nummer 88 op zijn rug. Een nummer dat hij niet lukraak koos. Club Brugge is zijn vierde ploeg. 88 is het viervoud van 22, het nummer waarmee hij voordien speelde. Verder is 88 ook zijn geboortejaar. Een rugnummer met een dubbele betekenis dus.

Toch ontstond er eerder deze week heel wat heisa rond de omstreden symboliek die rond het nummer 88 hangt. 88 staat in neonazikringen bekend als een verwijzing naar Hitler. Mignolet reageerde ondertussen al dat hij nooit aan die link gedacht heeft en zijn rugnummer dan ook zal behouden.

En hoe gaat het nu verder bij de Reds?

Liverpool heeft kort na het vertrek van de Belgische keeper zijn vervanger bekend gemaakt. De Reds wisten niemand minder dan de 32-jarige doelman Adrian Sab Miguel te strikken. Eind vorig maand liep het contract van de Spaanse doelman af bij West Ham waardoor hij actief op zoek was naar een nieuwe ploeg.

Adrian heeft veel ervaring en is een uitstekende doelman. Verder is hij ook vertrouwd met de Premier League. Liverpool heeft dus opnieuw twee topkeepers in zijn bezit. Benieuwd wat dat zal geven!

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.