Aanvankelijk zou Lukaku naar Inter Milaan trekken, maar de Belgische spits bleek uiteindelijk te duur. Althans voorlopig toch. Lukaku zou intussen een akkoord bereikt hebben met Juventus, zo melden verschillende Italiaanse media. De Rode Duivel krijgt bij De Oude Dame een jaarsalaris van 9 miljoen euro. Een officiële deal is nu niet meer ver weg. Of toch?

Romelu Lukaku heeft zijn droomtransfer bijna beet. De Rode Duivel staat op het punt om Manchester United in te ruilen voor Juventus. De Italiaanse landskampioen wil 'Big Rom' héél graag en dat blijkt uit het meest recente aanbod. Of komt de deal alsnog in gevaar?

Vraagtekens in Engeland bij transfer

Er werden in Engeland tot voor kort nog heel wat meer vraagtekens geplaatst achter een mogelijke transfer van Lukaku. De Rode Duivel daagde immers gewoon op voor de mediadag van Manchester United en poseerde ook gewoon voor de officiële foto's. Britse media zagen daar een teken in dat een transfer nog niet voor meteen is en dat de spits gewoon het seizoen op Old Trafford zou uitdoen.

Het probleem Dybala

Eén man lijkt een deal tussen Lukaku en Manchester United in de weg te staan: Dybala. De Argentijn, die van extra verlof genoot wegens zijn deelname aan de Copa America, was in eerste instantie van plan om bij Juve te vechten voor zijn plaats. Hij zou niet overtuigd zijn dat hij in de Premier League past en bovendien speelt United geen Champions League. 

Te duur

Dybala beseft echter stilaan dat hij niet in de plannen van Juve-trainer Maurizio Sarri past en dat vertrekken de beste optie is. Volgens zijn zaakwaarnemers zou hij nu toch de opdracht hebben gegeven om met United rond de tafel te gaan zitten. Maar Dybala mikt op een jaarloon van 10 à 12 miljoen euro, een som waar ManU momenteel niet mee akkoord gaat. De Engelsen boden tot dusver maximum 8,5 miljoen. Het gevraagde bedrag vinden ze bij Manchester United dus te veel. De deal is dus nog niet beklonken.

Ronaldo dringt aan voor Lukaku

Zoals hij dat ook al met Mathijs De Ligt van Ajax deed, doet Cristiano Ronaldo ook nu zijn duit in het zakje voor Lukaku. Volgens verscheidene Engelse media heeft hij na het nieuws over de mogelijke ruildeal tussen Lukaku en Dybala namelijk aangedrongen bij het Juve-bestuur op de komst van de Rode Duivel. Het zou weleens het beslissende duwtje kunnen zijn dat de twijfelende Dybala nodig heeft om 'ja' te zeggen tegen de ruildeal, en op die manier zou ook Lukaku eindelijk zijn transfer beet hebben. Maar sls Dybala uiteindelijk niét naar United wil, dan moet ook Lukaku opnieuw langer wachten op zijn droomtransfer.  En als er toch een doorbraak wordt gevonden, kan de deal eindelijk helemaal worden afgerond.

Of toch nog naar Inter Milaan?

Ook Inter Milaan geeft Romelu Lukaku nog niet helemaal op. Algemeen directeur Giuseppe Marotta heeft tegenover Sky Sports gereageerd op de geruchten omtrent de Rode Duivel. "We hebben een belangrijk bod neergelegd bij Manchester United, maar ze vragen zeer veel geld voor Romelu. We hebben geen akkoord gevonden, maar we werken er nog steeds aan. Ik weet niet wat er de komende dagen nog gaat gebeuren.” De Italiaanse club had gedacht Man United met een bod van 60 miljoen euro, plus een hoop prestatiegerichte bonussen, te overtuigen, maar de Engelse club weigerde dit voorstel. Voor minder dan 85 miljoen euro vertrekt Lukaku niet. Inter speurt ondertussen naar alternatieven voor Lukaku, maar onze landgenoot blijft desondanks het eerste target. “I like this player”, zegt huidig Inter-trainer Antonio Conte, voormalig Chelsea-coach waar Lukaku ook al actief was. “Ik zie hem als een belangrijke speler. Voor ons. Hij zou onze kern serieus kunnen versterken. We kennen onze situatie op de markt op dit moment. We zullen zien.” Wordt dus vervolgd.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.