Het is in deze tijden dat echte grootheden ook hun menselijk meesterschap tonen. Messi en Ronaldo, de twee absolute goden van het hedendaagse voetbal, illustreren hoe ook zij hun prioriteiten nog absoluut op een rijtje hebben door hun verantwoordelijkheid als rolmodel te nemen.

Lionel Messi: de bescheiden ‘Messias’

Als bijnaam kreeg de Argentijn met gouden voeten al langer ‘Messias’ opgekleefd. Daar was hij niet onverdeeld gelukkig mee: zijn bescheidenheid liet hem deze grootsprakerige titel al meermaals ontkrachten. Messi vindt dit overdreven, potsierlijk zelfs.

Toch neemt Messi in deze miserabele tijden zijn missie als rolmodel helemaal ter harte. Op sociale media laat hij geen kans onbenut om mensen te wijzen op wat nu echt belangrijk is: gezondheid en familie. Trouw aan zijn optimisme en positieve ingesteldheid, moedigt hij zijn volgers aan om van de nood een deugd te maken en dus de quality time met je gezin te koesteren:
“Gezondheid moet altijd voorop staan. Dit zijn uitzonderlijke omstandigheden en we moeten de instructies van zowel gezondheidsorganisaties als overheidsinstanties volgen. Alleen zo kunnen we deze vijand doeltreffend bestrijden. Dit is ook een perfecte gelegenheid om samen met je geliefden van de tijd te genieten die je anders tekort hebt”; luidt het op Instagram.

Ronaldo: groot hart, groot gebaar

Ook Christiano Ronaldo laat zich niet onbetuigd. Ook zijn boodschap getuigde van een grote verantwoordelijkheidszin:
“Ik spreek vandaag niet als voetballer, maar als zoon, vader en mens die zich bezighoudt met deze nieuwe ontwikkelingen die de hele wereld raken. Het is belangrijk dat we het advies van de WHO en de bestuursorganen streng opvolgen”. De Portugees keerde terug naar Madeira om er bij zijn familie te zijn.

Een nog mooier gebaar van Ronaldo: Hij stelt zijn hotels ter beschikking voor de opvang van mensen die ziek worden. Zo wil hij een wezenlijk steentje bijdragen tot de capaciteit van de gezondheidssector in zijn getroffen land; Portugal.

Greatest Of All Time (GOAT)? Voorlopig toch één van de groteren in deze tijden… Een tastbare bijdrage die hopelijk ook anderen inspireert!

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.