Cercle sprong afgelopen maand in de degradatietopper zelfs over Waasland-Beveren. Daarmee heeft W-B de rode lantaarn opnieuw in zijn bezit. De drie onderstaande verschuivingen binnen de club moeten het tij komend seizoen doen keren op de Freethiel. Hun eerste ambitie is de problemenzone zo snel mogelijk verlaten zodat ze de rode lantaarn door kunnen geven, in de hoop die niet snel meer terug te zien.

Waasland-Beveren haalt transfervrije middenvelder Yuki Kobayashi binnen

Wat is een transfervrije speler?

De zomermercato sloot vorige weken definitie de deuren maar Belgische ploegen mogen hun peilen wel nog richten op transfervrije spelers. Transfervrije spelers zijn voetballers die tussen twee seizoenen clubloos zijn. Bij een transfer vindt er een overgang van een speler van club A naar club B plaats. Een transfervrije speler staat nergens onder contract waardoor er geen overeenkomst tussen club A en club B moet zijn.

Juli is traditioneel een lastige maand voor transfervrije voetballers aangezien ze dan geen clubgenoten hebben om mee te trainen en geen inkomsten binnenhalen. Vaak moeten ze dan nog eens zelf geld uitgeven aan een personal trainer om toch in shape te blijven. En ondertussen prevelen ze schietgebedjes zodat ze zeker een nieuwe club vinden en die onzekere periode snel achter de rug is.

Japanse power

Yuki Kobayashi, de nieuwste aanwinst van Waasland-Beveren weet er alles over. De Japanse middenvelder was transfervrij en tekende afgelopen weekend een contract voor twee seizoenen bij de Belgische club. Voortaan speelt hij op de Freethiel met het rugnummer 10. In 2016 werd de 27-jarige Japanner door de Nederlandse ploeg Heerenveen naar Europa gehaald. Afgelopen seizoen was hij goed voor maar liefst acht assists in 29 Eredivisiematchen. Veelbelovende cijfers, maar ook aan mooie liedjes komt een einde.  Zijn contract liep deze zomer op zijn einde in Friesland. Hij maakt voortaan deel uit van de kern van W-B. Het begin van een mooi verhaal?

Jong, Belgische talent

Nog meer goed nieuws voor de Waasland-Beveren supporters. De club pakt uit met jeugdinternational Milan De Mey die wordt bestempeld als één van de grote, jonge talenten in België. Hij verlaat tweedeklasser Sporting Lokeren en ondertekende een contract voor drie seizoenen op de Freethiel. Waasland-Beveren is ervan overtuigd dat de achttienjarige speler kan uitgroeien tot een vaste waarde in de Jupiler Pro League. De club zal alles in het werk stellen om het klaar te stomen voor de toekomst.

Nieuwe kapitein aan het roer

Eerder deze zomer maakte Waasland-Beveren bekend dat ze de samenwerking met hun trainer Adnan Custovic beëindigen. Na vijf speeldagen in het nieuwe voetbalseizoen, stond Waasland-Beveren helemaal onderaan het klassement. Voor het bestuur het teken dat Custovic beter andere oorden opzocht. De voormalige trainer werd in november 2018 aangesteld. Slechte en goede periodes wisselden elkaar af.

De club koos er echter voor om dit seizoen de kaart van continuïteit te trekken. Hulptrainer Dirk Geeraard nam tijdelijk de leiding over maar werd ondertussen al vervangen door Arnauld Mercier. De 47-jarige Fransman moet Waasland-Beveren hoger in het klassement krijgen. De club, momenteel de rode lantaarn in de Jupiler Pro League, hoort niet thuis aan de staart van het peloton. Mercier is ex-trainer van Roeselare. Hij staat bekend voor zijn aanvallende stijl en focus op het communicatieve gedeelte. Is dat was Waasland-Beveren nodig heeft?

 

Hoe schat jij de kansen van Waasland-Beveren in? Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.