Nu Liverpool eruit werd gekegeld, zijn Bayern München en Manchester City de gedoodverfde favorieten. Dit blijft natuurlijk voetbal; verrassingen zijn altijd mogelijk. Welke van de overblijvende teams zouden de wereld wel eens flink kunnen verbazen? 

Leipzig: ‘From Zero to Hero’?

Toegegeven; we hadden het bij de aanvang van het toernooi zelf ook niet gedacht, maar Leipzig maakt indruk! In hun tweede deelname ooit, verloren de Duitsers slechts één van hun zes matchen in de groepsfase, wat uiteraard volstond voor groepswinst.
Ook Tottenham kegelden ze schijnbaar achteloos uit de race. Een prestatie die kan tellen; dat zal José Mourinho schoorvoetend bevestigen.
Leipzig treedt in de volgende fase aan tegen Atletico Madrid. Geen makkelijke klus, maar we weten ondertussen wel beter dan hierover voorspellingen te noteren. Een club die verbaast, kan dat wel even volhouden. 

Atalanta staat voor een enorme uitdaging

Als je derde eindigt in de Serie A ben je goed, goed genoeg zelfs om de kwartfinales van de Champions League te halen. ‘Van daaruit is alles mogelijk’, zullen ze in Bergamo denken. Terecht, maar er zijn wel enkele struikelblokken. Zo mist het team wellicht ervaring, het is hun eerste deelname ooit, en is de volgende tegenstander niet van de minsten: PSG. Voor Atalanta wordt het dus rekenen op hun offensieve kwaliteit, een minder dagje van Mbappé en co én beginnersgeluk.
Moeilijk in te schatten, zoals dat hoort bij een absolute outsider!

Napoli: een onverwachte Barça-killer?

De gouden jaren van Maradonna worden in Napels steeds hoger opgerakeld. Met een goalgetter die de meester onlangs overtrof; onze eigen Dries Mertens, en een team dat iedere tegenstander pijn kan doen, mag dat niet verbazen. Organisatie en passie zijn nu éénmaal basis-ingrediënten voor succes. De voorzitter-strubbelingen met bijbehorend spelersprotest zijn ondertussen ook achtergelaten.
Het ‘grote’ Barcelona zal er niet volledig gerust in zijn. Als de orde gerespecteerd blijft, moeten de Catalanen zich geen zorgen maken, maar wat als dit niet gebeurt? Een 1-1 stand in de heenmatch is verre van een comfortabele uitgangspositie. Barça is favoriet, maar Napels kan wel eens dé verrassing worden dit jaar.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.