Landskampioen KRC Genk was rechtstreeks geplaatst dus krijgen we voor het eerst in 14 jaar nog eens twee Belgische clubs in de hoofdtabel van de mooiste competitie ter wereld. Ze kunnen zich in Brugge en Genk alvast opmaken om heel wat sterren aan het werk te zien.

Sterrenteams in Jan Breydel

Philippe Clement, trainer van Club Brugge, liet zich ontvallen dat hij ervan uit gaat dat je tegen elk team punten kan pakken. Hij kan zijn team maar beter goed voorbereiden voor het kampioenenbal want de loting brengt enkele kleppers naar Venetië van het Noorden. Real Madrid, waar ene Eden Hazard voor de kentering moet zorgen, werd als reekshoofd in poule A geloot. Uit pot 2 kwam daarna nog PSG, waar ex-Bruggespeler Thomas Meunier de flanken afschuimt. Twee absolute topploegen die zonder blozen aangeven voor de eindoverwinning te gaan.

Turks landskampioen Galatasaray vervolledigt de poule en komt voor de eerste speeldag al naar Jan Breydel. Meteen het moment om punten te pakken, wil Club Brugge een rol van betekenis spelen in deze zware poule.

Titelverdediger komt naar Genk

Racing Genk zat door de kwalificatie van Club in pot 4 en moest dus tot de laatste minuut wachten om hun tegenstanders te kennen. Hun geduld werd beloond, want ook in Genk kunnen ze spreken van een droompoule. De winnaar van de Champions League van vorig jaar, Liverpool, en het Napoli van Dries Mertens zijn topfavorieten in poule E. Wil Genk overwinteren in Europa, zal het vooral punten moeten rapen tegen het Oostenrijkse Redbull Salzburg.

Genk opent zijn Champions Leagueseizoen op het veld van Salzburg op 17 september.

Lukaku in “poule des doods”

Er kwamen enkele interessante poules uit de loting, waarvan eentje wel zeer in het oog springt. Inter Milaan zat in pot 3 en dus was het uitkijken met welke kleppers ze in de groepsfase zouden gaan strijden. Barcelona en Borussia Dortmund werden samen met Slavia Praag bij Lukaku en co geloot, dat belooft vuurwerk.

In poule G valt het dan weer op dat er geen enkele klinkende naam aanwezig is. Zonder afbreuk te willen doen aan Zenit, Benfica, Lyon en Leipzig, maar het zijn niet de affiches waar voetbalfans reikhalzend naar zullen uitkijken.

Als Ajax z’n kunstje van vorig jaar wil overdoen, moet het in de groepsfase punten rapen tegen Juventus, Bayer Leverkusen en Lokomotiv Moskou. Verliezend finalist Tottenham mag zich dan weer opmaken voor de verplaatsingen naar Bayern München, Olympiakos en Rode Ster Belgrado.

Verzoening tussen eeuwige rivalen?

Opvallende gasten zijn er altijd op de loting van de Champions League, maar het beeld van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo die broederlijk naast elkaar in het publiek zaten, hadden we niet onmiddellijk verwacht. De vraag wie nu echt de GOAT – Greatest Of All Times – is, speelde duidelijk niet meer. CR7 gaf tijdens een interview zelfs aan dat hij graag eens een mondje wil gaan eten met zijn Argentijnse collega.

 

Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.