Antwerp en Gent startten een onderlinge trainerssaga, de magie van Clement lijkt wat uitgedoofd in Brugge… In hoeverre is deze ‘valse start’ te wijten aan mogelijke trainersperikelen?

AA Gent: Loert muiterij om de hoek?

Veruit het meest opvallend is de openlijke clash in Gent tussen de spelers en de nieuwe coach Lázló Bölöni. Het lijkt er fel op dat de spelersgroep niet echt akkoord is met het vertrek van Jess Thorup. De Deen stond voor een warme, democratische cultuur, waaruit offensief en verzorgd voetbal werd gepuurd. De resultaten vielen echter tegen, waardoor voorzitter De Witte het al vroeg tijd achtte om in te grijpen.
De nieuwe coach en oude krijger Bölöni hanteert een heel andere visie. De ex-Antwerp coach mikt op resultaatvoetbal dat zelfs openlijk cynisch mag zijn. De spelersgroep kan die loopgraven- en oorlogstactiek maar matig appreciëren; ze vrezen voor hun identiteit als ploeg. De zaak escaleerde tot een openlijke clash tussen Bölöni en publiekslieveling Yaremchuk. Krijgt de Roemeen zijn troepen op tijd in het gelid? Of mogen we nog enkele verrassende beslissingen verwachten in de Arteveldestad?

Antwerp: Houdt Leko zijn kleedkamer op orde?

De aanpak van Bölöni was niet toevallig erg succesvol in Antwerpen. De Antwerpse kleedkamer is een plek vol uitgesproken persoonlijkheden, waar vooral het charisma van de Roemeen het verschil maakte.
De nieuwe succescoach, Ivan Leko, is geen watje, maar heeft (nog) niet het vaderlijke gezag van een Bölöni. De resultaten vallen voorlopig ook tegen, waardoor onvermijdelijk ook de sterke persoonlijkheden in de ploeg sterker op de voorgrond treden. Refaelov, Lamkel Zé, Mbokani (die sowieso een speciale band heeft met Bölöni)… zullen ze zich schikken naar de nieuwe visie van de Kroaat? Ook van Leko is bekend dat hij wil focussen op mooi en verzorgd voetbal en niet alleen op grinta en vechtlust. Er zijn zelfs analisten die luidop opperen dat Antwerp en Gent beter van trainer zouden wisselen.

Rijdt Clement zich Klem in Brugge?

De intrede van Clement bij Club Brugge was een absoluut succes: alles leek te werken en de hand van de trainer was overduidelijk zichtbaar. Bij het begin van dit seizoen stokt de motor echter. De verloren bekerfinale, waar Club torenhoog favoriet was, bleek een teken aan de wand. Ook de seizoenstart viel tegen. Er gingen stemmen op dat ’de mayonaise’ van Clement niet meer ‘pakte’.

Een even indrukwekkend en quasi vlekkeloos parcours als vorig seizoen verwachten is wellicht gewoon onrealistisch. De mensen- en voetbalkennis van Clement verdient nog wel wat vertrouwen. Er is ook nog offensieve versterking op komst. Krijgt hij de ploeg snel weer op de rails, dan spreken we straks over een klein accident de parcours. Lukt dit niet? …Aan dat scenario willen ze in Brugge nog niet denken.

Voor de laatste noteringen voor voetbal wedden, bezoek Betway Sports.