Ook voor onze Rode Duivels is het opnieuw werken geblazen. Sommige spelers van onze nationale ploeg bleven hun club trouw, sommigen verkasten naar een nieuwe club en anderen weten op de dag van vandaag nog steeds niet waar ze komend seizoen zullen spelen. Een overzicht van het opmerkelijkste Rode Duivels transfernieuws.

Het grote vraagteken Romelu Lukaku

Waar gaat Romelu Lukaku dit seizoen aan de slag? Blijft hij bij zijn (nog steeds) huidige club Manchester United, trekt hij alsnog naar Juventus of wordt het dan toch nog Inter Milaan? Lukaku trainde afgelopen dagen nog mee met zijn oude liefde Anderlecht, maar duidelijkheid over zijn toekomst is er nog steeds niet. Nu Dybala niet naar Manchester United lijkt te trekken, lijkt er alvast geen (ruil)deal te zullen komen met Juventus. Ondanks aandringen van Cristiano Ronaldo ‘himself’ die Lukaku er graag had bij gehad. Wordt het dan toch het Inter van trainer Conte die al een tijdje aan de mouw van de Belg trekt? Of blijft hij uiteindelijk gewoon bij ManU (al lijkt dat erg onwaarschijnlijk). Dit weekend wordt in Engeland de aftrap van het nieuwe seizoen gegeven en sluit er de transfermarkt. Een deal met Lukaku zal dus snel gesloten moeten worden. Maar welke club wordt het?

Ontploft Hazard bij Real?

Nog zo'n anderhalve week heeft Real Madrid om zich klaar te stomen voor La Liga. De voorbereiding is voorlopig echter de slechtste in jaren. Ook Hazard, sinds kort actief bij de Koninklijke, liet tot nog toe geen onuitwisbare indruk achter. Integendeel. De Belg oogstte zware kritiek omdat hij aan overgewicht zou lijden. Daardoor zouden ook zijn prestaties niet naar verwachting zijn. Het is dus uitkijken tot Hazard zijn topvorm bereikt. En dat kan maar best niet te lang op zich laten wachten, want fans en bestuur worden stilaan ongeduldig in Madrid. Keert hij het tij?

Courtois hersteld van enkelblessure

Courtois gaat inmiddels zijn tweede seizoen in bij de ploeg uit Madrid. Bij Real heerst nog steeds de discussie of Courtois ofwel Keylor Navas de eerste doelman moet worden. Eind vorige maand raakte ook bekend dat Courtois een tijdje out zou zijn met een verstuiking van zijn linkerenkel. Het leek er dus even op dat hij het competitiebegin zou moeten missen. Maar de Belgische nummer 1 is weer helemaal hersteld van zijn blessure. Worden hij en Hazard vaste waarden bij de Koninklijke?

Geslaagd debuut voor Simon Migolet in Club Brugge

Het was groot nieuws afgelopen dagen: met Simon Mignolet doet Club een absolute toptransfer. Mignolet brengt dan ook heel wat ervaring mee naar Brugge. De Rode Duivel speelde maar liefst 245 wedstrijden in de Premier League. Met Liverpool FC won hij vorig seizoen nog de Champions League, al bleef hij de hele wedstrijd op de bank. Mignolet heeft zijn debuut bij Club Brugge alvast niet gemist. Afgelopen dinsdagavond tegen Dynamo Kiev stond hij meteen tussen de palen. De Rode Duivel wist meteen de nul te houden en pakte hij uit met enkele belangrijke reddingen. Bovendien raakte enkele dagen ook het nieuws bekend dat Mignolet en zijn vrouw in oktober een kindje verwachten. Van een geslaagd seizoensbegin gesproken dus voor onze tweede nationale doelman.

Kompany komt thuis in Anderlecht

Enkele weken geleden keerde ook al die andere Rode Duivel terug naar de Jupiler Pro League. Sinds Vincent Kompany Manchester City achterliet om terug naar zijn thuisploeg RSC Anderlecht te keren, zijn alle ogen op de nieuwe speler-manager gericht. Jammer genoeg bleven de resultaten tot nu toe uit. De duobaan als trainer-speler die Kompany opnam, is dan ook geen lachertje. Het zal dit seizoen duidelijk worden of Kompany erin slaagt om de daad bij het woord te voegen en Anderlecht weer naar de top van het Belgisch voetbal kan loodsen. Intussen heerst er toch al wat onrust in de kleedkamer omtrent de werkwijze van Kompany. Na amper een week werden immers onder meer Thomas Didillon en Elias Cobbaut al uit de selectie gegooid. Dat terwijl ze op de eerste speeldag wel nog in de basis stonden. Daarnaast krijgen Adrien Trebel en Sven Kums helemaal geen kans meer. Komt het weer goed met Anderlecht en Kompany dit seizoen? We volgen het op de voet.

Overige transfers van Rode Duivels dit seizoen

Radja Nainggolan is officieel weg bij Inter. De middenvelder keert terug naar Cagliari Calcio, de ploeg waar het voor hem allemaal begon in Italië. Thorgan Hazard trekt van het ene Borussia naar het andere. Van Mönchengladbach naar vice-kampioen Dortmund. Hij wordt er ploegmaat van collega-Rode Duivel Axel Witsel die er sinds vorig seizoen actief is.

Vergaten we opvallend transfernieuws van een Rode Duivel te vermelden? Laat het ons weten

 

 Lees meer op de Betway Sport Wedden pagina.