20 november komt nu wel héél dichtbij. Voor we het goed en wel beseffen, zal het fel besproken WK 2022 op gang zijn getrapt. In de media en onder supporters regent het nu steeds harder voorbeschouwingen en voorspellingen over dit WK in de woestijn. De komende weken zal alvast één vraag oorverdovend door miljoenen monden en hoofden gieren: ‘Wie wordt wereldkampioen voetbal 2022?’. Uiteraard is ook nu weer de ene gok de andere niet. Daarom geven we je bij Betway alvast onze gefundeerde voorspellingen mee!

Brazilië en Frankrijk topfavorieten, Engeland en Argentinië outsiders

Volgens menige kenner zullen vooral Brazilië en Frankrijk dé te kloppen ploegen zijn, al zet je het Argentinië van Lionel Messi daar toch maar best meteen bij. De GOAT himself tipt eveneens Brazilië en Frankrijk als de twee ploegen die hem het meeste ontzag inboezemen. Nu speelt Messi natuurlijk niet toevallig zelf in Frankrijk en heeft Argentinië altijd al een stevige portie respect gehad voor de Braziliaanse rivalen. Toch blijkt Messi hier een valabel punt te hebben. Ook internationale bookmakers dichten namelijk vooral deze drie landen, en in iets mindere mate ook Engeland, de meeste kansen toe om het toernooi te winnen.

Een Zuid-Amerikaanse winnaar?

Zuid-Amerika aast al enkele decennia op revanche na enkele jammerlijke nederlagen en teleurstellingen (denk maar aan de 1-7 pandoering die Brazilië in de halve finale opliep tegen Duitsland in 2014 of de nauwe nederlaag van Argentinië tegen Frankrijk in 2018). Beide landen zijn het stilaan aan hun status verplicht hun continent nog eens écht met trots te vervullen. Ze hebben er dit keer in elk geval de wapens voor.

  • Brazilië heeft wellicht de meest imposante kern. Met onder meer Neymar, Vinicius Jr., Casemiro en Silva in de rangen dreigt iedere match al snel op een formaliteit uit te draaien.
  • Ook Argentinië vaardigt met onder meer Messi, Dybala en Alvarez een topteam af dit WK. Zij hebben dan weer de grinta en het pragmatisme (zij het naar Zuid-Amerikaanse normen) aan hun kant.

Of toch een Europese grootmacht?

In de top vier van favorieten prijken nu telkens Frankrijk en Engeland (in die volgorde). Toch vallen er wel enkele vraagtekens te plaatsen bij deze virtuele ranking.

  • Met name Frankrijk kampt met een uitzonderlijk hoge blessurelast. Zowat een derde van hun basisspelers is niet klaar om van betekenis te zijn. Nu is hun bank sowieso behoorlijk breed, maar je houdt er toch best rekening mee dat dit niet 100% is meegenomen in de voorspellingen.
  • Engeland beschikt dan weer wel over z’n sterren: Harry Kane, Mason Mount, Declan Rice, Phil Foden, Jack Grealish… ze zijn allemaal van de partij. Is it finally coming home?
  • Zijn dit dan de twee enige Europese kanshebbers? Uiteraard niet. Op een groot landentoernooi kan je bijvoorbeeld nooit om Duitsland of Spanje heen. Die Mannschaft en de Armada kunnen altijd toeslaan. Gedisciplineerd, dartel of een combinatie van beide; met deze twee ben je nooit klaar.
  • En ook, jawel, België wordt hoog ingeschat door de bookmakers én kenners. Als alles meezit, zou de gouden generatie van de Rode Duivels wel eens die laatste kans om succes te oogsten kunnen grijpen! Kwaliteit genoeg, aldus het journaille!